2017-01-22, 17:05
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: cera trądzikowa tłusta jakie kosmetyki wybrać?
Cytat:
Napisane przez Katrinkatex
Witam, jestem nastolatką od jakiś dwóch lat zmagam sie z trądzikiem. Próbuje wielu metod i kosmetyków ale nie dokońca wiem co będzie dobre dla mojej cery której stan ostatnio się pogorszył. Stosowałam żel matujący under twenty do mycia twarzy ale ze względu na sls w składzie i podrażniające działanie postanowiłam go odstawić. Szukam zastępnika słyszałam o metodach mycia twarzy olejami, mlekiem, miodem może te byłyby dobre dla mojej przesuszonej już cery? Jeśli tak moge sie na nie zdecydować ale wolałabym chyba jakiś gotowy środek myślałam o żelu Ziaja Med co myślicie? Do tego tonik z tej seri. A może wizażanki znacie lepsze kosmetyki lub domowe sposoby? Na co mogę zwrócić uwage przy nqjbliższej wizycie w Rossmanie?
Jeśli chodzi o kremy to używam dwóch, oba z ziaji jeden ziaja med drugi nawilżający do cery tłustej i mieszanej z białej herbaty. Jakie kosmetyki zakupić? Z jakich zrezygnować? Budżetu za wielkiego nie mam.
|
Oprócz żeli są olejki myjące, płyny micelarne, emulsje myjące. Mycie samym olejem u jednych się sprawdza u innych pogarsza trądzik, nie ma tu reguły, ale nie jest też dobre dla cer naczynkowych. Olejek myjący z emulgatorem to trochę inna sprawa i samo mycie prostsze niż czystym olejem. Można go zrobić samemu z półproduktów.
Ewentualnie żelowe kosmetyki, ale z łagodniejszymi detergentami np żele Sylveco albo tania opcja czyli żeldohigienyintymnej Facelle albo dzieciowy Babydream.
Z pielęgnacji nic nie polecę, bo jestem zdania, że niestety wśród niskopółkowego asortymentu drogerii cera tłusta i trądzikowa nie ma żadnego sensownego wyboru. Ale może ktoś coś zna i Ci podpowie.
Edytowane przez chimay
Czas edycji: 2017-01-24 o 20:32
Powód: wkurzająca reklama
|
|
|