Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nowa Ja!!!!
Wątek: Nowa Ja!!!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-01-29, 15:29   #4
JestemAleksandra
Przyczajenie

Dot.: Nowa Ja!!!!

Cytat:
Napisane przez PaulinaSssss Pokaż wiadomość
Witam, założyłam nowy watek dotyczący odchudzania bo chciała bym żeby na tym forum wypowiadały się osoby które chcą zmienić swój styl życia i się odchudzić tak jak i ja. Wiec zacznę od początku mam na imię Paulina mam 24 lata, mam męża, syna, ogólnie jestem szczęśliwa i spełniona, jednak nie do końca, do bycia w pełni szczęśliwą brakuje mi szczuplej sylwetki. Bardzo się zapuściłam przy wzroście 165cm ważne 94kg. Wiem ze zmiana trybu życia, inne odżywianie się, ćwiczenia, nie będzie fatwo ale chce bardzo chce. Była bym zadowolona jak bym schudła 15-20 kg to już sukces, ale marzy mi się żeby moja waga nie była wyższa niż 60 kg. Dlatego bardzo mym prosiła żeby w tym wądku napisały osoby które swój cel osiągnęły i tez zrzuciły tak dużo kg ile ja chce zrzucić, wierze ze w grupie silą i z wami będzie mi i innym osoba łatwiej. Postanowiłam zadbać o siebie, o swoje zdrowie, o swoja figurę, dlatego ze zaczęło mnie to przytłaczać ze nie mogę się zmieścić w ulubione spodnie, ubrania na sklepowych polkach są dla mnie zamałe. Chce być normalna zdrowa i atrakcyjna kobietą. Pomożecie?? Od czego zacząć, co jest, co pic, ile ćwiczyć? bardzo proszę o rady i podpowiedzi.
Kochana z doświadczenia powiem Ci, że jeżeli NAPRAWDĘ tego chcesz to sobie poradzisz ! Proponuję Ci zacząć łagodnie, bo przy takiej wadze kręgosłup jest nieco obciążony. Postaw na spacery, ewentualnie nordic walking. Rozciągaj się a także wykorzystuj każdą chwilę na ćwiczenia - nikt nie mówi o rozkładaniu maty - na przykład wymachy nóg trzymając się oparcia krzesła/fotela. Zastępuj ochotę na słodycze orzechami oraz suszonymi owocami (byle nie za dużo, bo też są słodkie). 5 posiłków w mniej więcej równych odstępach czasu, miej zawsze przy sobie jabłuszko czy zdrową przekąskę. Jeżeli chesz jeść pieczywo zdecyduj się na ciemne, ale także staraj się ograniczać. Jedz jogurty naturalne zamiast serków homohgenizowanych czy jogurtów. i nie mów sobie " w weekend mogę". Na pierwszym etapie odchudzania to największy błąd! Co do picia - polecam Ci herbatę zieloną (ma specyficzny smak, ale jej nie słodź) jak również czystek i pokrzywę. Ja piję kubek wody na godzinę, więc piję około 2 litrów wody dziennie - wiadomo praca, więc nie zawsze się uda. Stawiaj na ruch - chodź po schodach zamiast windy i przede wszystkim wszelkie słodycze wyrzuć z zasięgu wzroku. I jak co pisz, chętnie pomogę
JestemAleksandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując