Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
nie udaje, że nadążam, bo nie nadążam za forum, na fb zreszta też nie.
Chorób ciąg dalszy. W czwartek byłam w przychodni z obydwoma chłopakami. lekarz ten sam co zawsze (pacan). Zawsze na niego trafię jak potrzebuję pomocy.Ale tym razem miarka się przebrała... u Rafała wysłuchał lekkie zmiany na oskrzelach i zapisał leki plus antybiotyk osobno jakby nie przechodziło. Ujdzie. U Beniamina natomiast na inf że dziecko kaszle, powiedział: widzi pani? nie kaszle, to tylko tak musiało mu coś tam przeszkodzić raz ( widział dziecko przez 4 min). Temp miał 37,7 więc diagnoza lekarza (cytat): " Coś tu się zaczyna dziać, musi pani obserwować. Może ząbki idą albo ucho go boli, skoro pani mówi, że nie chce jeść." to wszystko, co się dowiedziałam wrrrr Tymczasem Beniemu wracała temp jak lek przestawał dzialac. Absolutnie przestał pić z piersi, z butelki zreszta również, herbatkę tez nie. Na siłę kilka łyżeczek kaszki. Łyka "tyłem gardla" z otwarta buzią (wg mnie bo boli go gardło). Megamaruda oczywiście. ale i głodny i obolały i temp.
Wnerwiłam się i na drugi dzień rano poszłam prywatnie----> zapalenie gardła plus zęby górne idą. Antybiotyk ,flegamina ,osłonowy plus przeciwgoraczkowy. MOŻNA??? MOŻNA!! Jstem tak wnerwiona, że postanowiłam zmienić przychodnię. Jak dobrze pójdzie to pod koniec tygodnia kontrola w nowym miejscu.
Nie pisałam wczesniej raz ze nie bylo mozliwosci a dwa zmagałam się psychicznie z tolerancja kp przez Beniego. Wyglądało na to, że odstawił się od piersi. Cycek tylko w nocy i to raz, rano dwa cmoknięcia, wieczorem dwa cmoknięcia. Lekka podłamka. Butlę chciałam dać- też nie. Jako tako kaszkę tolerował i deserek. Dziś pierwszy dzień co pije trochę częściej. Tez nie tak jak wczesniej ale przystawiam choć na chwilę. Ogolnie doszedl od dzis katar i od niego splywajacego - kaszel. Słaby ma apetyt. Jakoś tam popija z piersi i male ilosci pozostalych pokarmow. No i biegunka sie zaczyna od antybiotyku mimo oslonowego. kupka zielona luźna 2 x dziennie. zwykle calkiem inna i co 3 dni.
takie ferie mamy. zresztą zimy i tak nie ma u nas...