Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-28, 22:02   #1760
virka
Zakorzenienie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
A tak na marginesie to polecam wypróbowanie całego jajka, również białka Tak jak pisala Truskawkowawiosna zawiera ono jeszcze wiecej aminokwasów niz samo zółtko, a maseczka np. z nafta i olejkami łatwiej sie zmywa (o 100 razy lepiej) i nie wiem czy może tylko u mnie wystąpił taki efekt ale wlosy wcale sie nie pozlepiały ani nie zrobiły sie sztywne tak jak po samym zółtku. Wprost przeciwnie byly super miekkie Takiego komfortu przy nakladaniu tego typu mikstur chyba jeszcze nigdy nie mialam
No proszę, skoro Ty to mówisz, to warto spróbować
Ja myślałam, że naftę już odstawiłaś całkiem ?

Cytat:
Napisane przez WweronikaWw Pokaż wiadomość
Znalazlam rozne ciekawe rzeczy

Wyciąg z sosny α-pinen działa na poziomie brodawki włosa:
- sprzyja, podziałowi komórek niezbędnych do wzrostu włosów;
- stymuluje mieszek włosowy aż korzeń, przedłużając fazę życia i hamując wypadanie

Szczególnie ważne dla włosów są witaminy z grupy B, które wspomagają wzrost włosów, oraz chronią je przed chorobami i niekorzystnym oddziaływaniem czynników atmosferycznych i środowiskowych.

Witaminy B 1 i B 6 ułatwiają wchłanianie aminokwasów w układzie pokarmowym. Witaminy te (wraz z witaminą A) wspomagają odżywiania komórek macierzy włosa i są jednym z kilku (wymienionych tutaj) czynników pobudzających wzrost i warunkujących poprawną budowę włosów. Witaminy z grupy B zapobiegają łojotokowi i związanym z tym zmianom zapalnymi skóry osłabiającym włosy. Warto wiedzieć, że przetłuszczanie się włosów może być spowodowane brakiem tych witamin w diecie. Chociaż decydujący wpływ na występowanie łojotoku mają hormony płciowe). Szczególne znaczenie w ochronie zdrowia włosów ma prowitamina B 5 - kwas pantotenowy.

proteiny, czyli białka, głównie kolagen i keratyna - wspomagają wzrost włosa, nawilżają i uelastyczniają  prowitamina B5 (pantenol) - przyspiesza wzrost

Masaż skóry głowy (obecny w czasie mycia głowy) zapobiega wypadaniu włosów ale także pobudza cebulki co przyspiesza wzrost nowych włosów.
Jeszcze jakbyś podała źródło to już by było całkiem super

virka jest offline Zgłoś do moderatora