Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Obelgi od mężczyzn a spełnienie marzeń.
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-02-03, 14:04   #8
Caudofemoralis
Tęczowa Jaszczurka

Dot.: Obelgi od mężczyzn a spełnienie marzeń.

Cytat:
Napisane przez Niemaci Pokaż wiadomość
Ja się siebie nie wstydzę, ale jestem świadoma, że się zaniedbałam.
Mi się wydaje, że jednak się wstydzisz. Wydaje ci się, że to źle być grubym, i ukryłabyś to, gdyby tylko się dało. Ale to nieprawda—masz prawo ważyć ile tylko zechcesz! Istnieje takie społeczne przyzwolenie na hejtowanie grubych, no bo to z troski przecież o twoje zdrowie, no i wszyscy płacimy za twoje choroby wywołane nadwagą, więc mamy prawo się troszczyć... Tyle że to wymówka, bo te obelgi wcale nie pochodzą z troski. Piszą je ludzie o niskiej samoocenie, próbujący ją sobie podnieść przez poniżenie innych. I tego musisz być świadoma w 100%, bez żadnych wątpliwości typu: "no niby tak, ale ja faktycznie jestem trochę za gruba i mogłabym więcej ćwiczyć..."

Co masz robić, jak pojawią się obelżywe komentarze? Ignoruj je, tak jakbyś usłyszała jakiś podobnie absurdalny zarzut typu: "czemu nie masz blond włosów, ty szmato!". To nie ich sprawa, że jesteś gruba. Jak się im nie podobasz, to nie muszą patrzeć, prawda? Nie jesteś im nic winna i z niczego nie musisz się tłumaczyć. Jak ktoś ma nierealną wizję, że wszystkie kobiety (zwłaszcza te, które się "pokazują" w tv czy w internecie) powinny być piękne, szczupłe i młode, to to jest jego problem, nie twój.

Zrób ze swojego "nietypowego" wyglądu swój atut. Bądź odważna, rób swoje, a staniesz się inspiracją dla innych dziewczyn, które czują się gorsze z powodu swojej wagi czy jakichś tam niedoskonałości wyglądu. Skup się na tym, co robisz dobrze, i nie pozwalaj innym definiować twojej wartości. Ludzie mają tylko tyle władzy nad tobą, ile sama im dasz, pamiętaj o tym.
Caudofemoralis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując