Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - skończyłam studia i jestem bezrobotna
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-03-29, 08:05   #152
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna

Jeszcze nie mam odpowiedzi z firmy, gdzie praca najbardziej by mi odpowiadała (stanowisko sp. ds. sdministracyjno- biurowych, wynagrodzenie 900 zł) Dowiedziałam się tylko, że wypadłam najlepiej ze wszystkich kandydatek, jednak mam z nich najwyższe wykształcenie, co działa na moją niekorzyść, ponieważ obawiają się, że ja za te pieniądze długo tam nie popracuje, a oni potrzebują pracownika na stałe
Jest mi przykro, że moje wykształcenie działa na moją niekorzyść.

Za to w innej firmie, w momencie, kiedy chciałam zrezygnować z oferty, pracodawca wręcz błagał mnie abym, przyjęłą ta prace, bo skończyłam jedną z najlepszych uczelni w Polsce i z tego co zauważył na rozmowie kwalifikacyjnej, jestem bardzo inteligentną i bystrą osobą. Mam jednak spore obawy do tej pracy, pracodawca ma bardzo duże wymagania w stosunku do mnie na temat znajomości zasad księgowości, a ja nigdy jeszcze nie pracowałam na takim stanowisku i nie mam doświadczenia. A wiem, ze na tym stanowisku pracowały już ksiegowe z kilkuletnim doswiadczeniem i zostały zwolnione po 3 miesiącach. Dlatego obawiam się, ze moge nie utrzymac się na tym stanowisku.

Podjęłam również decyzje, że z innej pracy, gdzie również wypadłam najlepiej ze wszystkich kandydatów- a było ich sporo i w pn mam podpisac umowe (praca- na której mi również zależało) rezygnuje, z powodu bardzo kiepskiego dojazdu. W poniedziałek będe tam dzwonić.
Bardzo liczę na tą pierwszą prace- tam gdzie okazałam się za dobra.
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując