Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-03-29, 09:42   #664
katia21
Rozeznanie

GG do katia21 Send a message via Skype™ to katia21
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III

Witajcie kobitki !!

Jak to fajnie jak nie trzeba iść do pracy w sobotę.

Chciałam iść dzisiaj z Kacprem na spacer pierwszy raz po antybiotyku bo miało być fajne słońce, a tu, wieje, deszczyk pada i niestety nie pójdziemy nigdzie. A mogło być tak fajnie ...

Tych przepisów akurat nie sprawdzałam, a gotowałam to:
Zielona zupa

Dla dziecka od: 6. miesiąca
Autor: Grażyna Toruńczyk
Składniki
- garść mrożonego groszku lub brokułów
- średni ziemniak (niekoniecznie)
- łyżka ugotowanego mięsa drobiowego lub pół ugotowanego żółtka
- łyżeczka masła
Sposób przyrządzania:

Ziemniak obierz, umyj, drobno pokrój. Groszek przepłucz wodą na sicie (nie musisz go rozmrażać) i wraz z ziemniakiem wrzuć do rondelka. Zalej niewielką ilością wody (ma ledwie przykryć jarzyny). Gotuj pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Gdy warzywa nieco przestygną, dodaj rozdrobnione mięso lub żółtko. Całość zmiksuj i przetrzyj przez sitko. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, możesz rozcieńczyć ją wodą, mlekiem modyfikowanym lub mlekiem z piersi. Możesz przygotować z tych składników także purée. Potrawę możesz zagęścić kleikiem ryżowym. Żeby ładnie wyglądało na wielkanocnym stole, nałóż je łyżką do lodów. Obok możesz położyć np. łyżkę białego purée z pietruszki.

i z groszkiem i z brokułami. Z groszkiem mi bardzo smakowało.

Przepisy pochodzą ze strony: http://www.edziecko.pl/edziecko/0,55140.html którą kiedyś iwka chyba podawała. Zapisałam ją sobie i czasami korzystam.
katia21 jest offline Zgłoś do moderatora