Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - O dekolcie na poważnie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-03-29, 11:32   #26
Elfia4
DOMator

Dot.: o dekolcie na poważnie

Cytat:
Napisane przez cynada Pokaż wiadomość
Retinoidy są może i dobrym pomysłem tylko z moich doświadczeń wynika, że na dekolcie działają mocniej. Po jednorazowej aplikacji Retinem-A przez tydzień miałam czerwone, mocno swędziące plamy i krosty- wyglądało okropnie. Cały czas sie drapałam. Chyba z tydzień dochodziłam do siebie, przy czym dekolt traktowany pazurami i wysuszony nie wyglądał lepiej. Próbowałam 2 razy i więcej nie.Zaznaczam , że Retin-A na twarz stosuję od dawna z dobrym rezultatem i bez takich sensacji.
U mnie jest odwrotnie, czyli twarz jest wrażliwsza od dekoltu, więc mogę na dekolt nakładać atrederm częscciej i w większej ilości niż na twarz, a w efekcie po kilku aplikacjach złuszczy mi sie leciutko skóra w okolicy pomiędzy piersiami i z boków przy obojczykach, tam gdzie jest pocierana przez ramiączka. Nie mam żadnych podrażnień tak jak na twarzy. Podobnie dobrze skóra tam przyjmuje kwasy, więc dla mnie taka pielęgnacja jest dobra. Ale dla osób o wrażliwej skórze dekoltu faktycznie może spowodować masakrę. Nie ma tutaj innej rady jak ostrożnie spróbować i obserwować, czy kwasy i retinoidy są dla nas dobre
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując