Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy styczniowe 2017 - część I
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-02-07, 10:22   #17
Kyiia
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowe 2017 - część I

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Sporo
My mamy położna w środę, ciekawe ile będzie ważył. Właśnie od 1.5 h ssie cyca, raz przysnal ale się rozbudzil i jazda od nowa. Ciężka noc przed nami.
Mój to Aniołek jeśli chodzi o nocki. Karmię między 21.30-22.30 (w zależności jak mi się obudzi) potem przebudza się około 1.30 i po karmieniu śpi do 6.30-7.00

Położna twierdzi że takie przerwy w nocy gdzie śpi 4-5h są za długie i powinnam wybudzać ALE dziecko dobrze mi przybiera, jest spokojne, ładnie ssie, póki co nie mam problemu z karmieniem - w sensie jakieś zastoje czy coś... Skoro taki ma rytm gdzie się w nocy budzi to nie będę mu go zakłócać. Tym bardziej że on już ze 3-4 tygodnie tak "funkcjonuje". No i to że w nocy je rzadziej nadrabia w ciągu dnia. Żąda piersi co 1.5-2h, w porywach co 3h.

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Też w trudnych chwilach daje smoka, np wczoraj po 2 h ssania dla ssania. Zawinęłam ciasno w kocyk, dałam smoczek, zgasilam światło, przytulaliłam i spał.
Potem karmienie ok 2 i nie budziłam aż do 6. .

Dziś idziemy do doradcy laktacyjnej bo mam problem z przystawieniem do lewej piersi. Najpierw się na nią darł, kilka dni akceptował a teraz znowu nie potrafi jej zassać a ja mu jej podać.
Serio tak ciasno zwijasz w kocyk? Ja zostawiam luz, robię niby taki "rożek" ale łapkami spokojnie może machać Smoka daję i nie daję... tak naprawdę pierwszy raz dostał go przedwczoraj a i tak wypluł go po 10-15 minutach jak tylko usnął.

I mam ten sam problem z karmieniem. Pytałam położną co mogę zrobić żeby chętniej chwytał lewą pierś. No i będziemy próbować chociaż Młody ma na nią focha. Raz że jest trochę większa od prawej, dwa to otoczka wokół brodawki jest jakby grubsza "bardziej skórzasta" i ciężko mu ją chwycić. A trzy mi samej wygodniej przystawić go do prawej piersi... jestem praworęczna i jakoś "pewniej się czuję" trzymając go prawą ręką.
Położna doradziła odciąganie odrobiny mleka + rozprowadzenie po brodawce i do tego masaż który "troszkę powinien zmiękczyć otoczkę i wyciągnąć bardziej sutka". Zobaczymy.

Cytat:
Napisane przez Moniczi Pokaż wiadomość
Ja daję smoczek jak Niko juz tylko ciumka na piersi a nie je aktywnie. Potem jak przysnie to wyciągam
Wczoraj moj mąż go wykapal i chyba lubi wodę bo to kolejny raz było bez krzykow ja nie umiem go kąpać bo panicznie boję się zeby mi się nie wyslizgnal :/
A i łuszczy mu się skóra na stopach, czym to smarować?
Podobno przez pierwsze tygodnie nie powinno się niczego używać do takiej suchej i łuszczącej się skóry. Ona po prostu musi się złuszczyć. Nam też już tylko minimum na stopach zostało.
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując