Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wieloletni związek wygasa - jak go ratować ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-02-08, 18:10   #1
Yoshioka
Raczkowanie

Wieloletni związek wygasa - jak go ratować ?

Zwracam się do was ponieważ nie chcę rozmawiać o tym z bliskimi którzy dobrze znają i mnie i mojego męża. Potrzebuję opinii osób trzecich nie związanych emocjonalnie. Ale zacznijmy od tego w czym problem. Mam 30 lat. Jesteśmy z mężem 5 lat po ślubie, a razem ponad 10 lat. Mamy 5-miesięcznego bobasa która wypełnia mi obecnie całe dnie. Mąż pracuje w domu i w delegacjach kilkudniowych. Nigdy nie było między nami jakiś wielkich namiętności i potrzeb seksualnych. Przed ciążą seks 2-3 razy w miesiącu max. Czasem w ogóle, ale było między nami dobtrze. Byliśmy sobie bliscy. Od porodu natomiast zbliżyliśmy się dokładnie 3 razy. Ani ja ani on do tego w żaden sposób nie dążymy. Nie ma także tych małych przyjemności: wspólny film oglądamy metr od siebie, śpimy osobno, nie przytulamy, nie dotykamy, nie wymagamy niczego od siebie. Żyjemy pod jednym dachem ale każdy robi swoje. Można powiedzieć że jesteśmy dobrymi przyjaciółmi, a nie mężem i żoną. Rozmawialiśmy o tym kilkukrotnie i zawsze kończyło się na zapewnieniach ze trzeba to zmienić, że się kochamy i chcemy być razem. Słowa, słowa, słowa... Zastanawiam się czy ktoś z was miał podobny problem i jak sobie z nim poradził. Zależy mi na mojej rodzinie i chciałabym żebyśmy byli szczęśliwi. Co zrobilibyście na moim miejscu ? Co zrobić żeby odbudować relację ?
Yoshioka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując