Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Praca magisterska - dyskusja
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-03-31, 18:41   #596
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Praca magisterska - dyskusja

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Wielkie gratulacje, jestem pełna podziwu dla Twojej efektywności
Rozumiem Twoje wątpliwości jeśli chodzi o referowanie cudzych poglądów - ja mam zawsze koszmarne skrupuły, że to takie odtwórcze, ale prawda jest taka, że to Ty pierwsza to w ten sposób zebrałaś i przedstawiłaś, więc jesteś jak najbardziej instancją nadawczą, twórcą ujęcia
hehe dzieki, ale to chyba za wczesnie na gratulacje, bo jeszcze nawet promotorka nie widziala tego co stworzylam (nie jest zbytnio zainteresowana nasza praca) i jeszcze moze sie okazac ze mi wywali cala ta prace No wlasnie te skrupuly sa najgorsze bo mi sie zawsze wydaje ze kradne cudze mysli i musze dac przypis a wlasciwie nie wiem czy to takie potrzebne bo ci profesorkowie tez sie przeciez z ta wiedza nie urodzili - chodzi mi o jakies tam wydarzenia historyczne np jakies bitwy czy umowy dotyczace jezyka czy cos w tym stylu - musieli to gdzies wyczytac i sie dowiedziec o tym. No a oni nie daja do takich rzeczy przypisow. A ja teoretycznie to tez niektore takie rzeczy wiem np ze szkoly tyle ze piszac ta prace to patrze co tam na ten temat napisali jeden z drugim, zeby sie potem nie okazalo ze moja wiedza mnie zawiedzie i napisze jakies bzdury no i wtedy daje przypis ze to wyczytalam tam i tam chociaz nie wiem czy nie moglabym tego potraktowac jako tzw. "wiedzy własnej" heheh ale zamotalam
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując