2008-04-01, 16:38
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: dziewczyny pomocy!!!1
Cytat:
Napisane przez beataj86
witam wszystkich
dziewczynki pomozcie jak mozecie i doradzcie mi . Jestem zalamana dwa tygodnie temu wyskoczykly mina twarzy syfki i mialam zaczerwieniona skore. Po kilku dniach zwiekszylo sie i poszlam do dermatologa, powiedzial mi ze to tradzik. Mam 22 lata i zawsze mialam gladka cere czasem wyskoczyl jakis syfek ale jak to kazdemu a tu taki wysyp, poza tym mam cere wrazliwa i nie jest ona tlusta a raczej sucha. Dermatolog dal mi masc robiona tlusta jak cholera po ktorej wyszly mi pomaranczowe i brazowe przebarwienia a syfy jak byly tak sa. Kupilam w niedz acne mat ale mnie bardzo piecze i spina a moja skora to teraz tarka taka wysuszona  Kupilam zestaw La Roche Posay i troche mi wczoraj przeszlo jak uzylam alew dzisiaj mam juz tak czerwona i piekaca buzie ze jestem zalamana. Nie wiem co robic czym smarowac zeby zeszly plamy i czerwone placki i syfki  W poniedzialek zaczynam nowa prace jako wizazystka i jak pojde z taka twarza    
Mozecie mi cos doradzic?
|
Ktory zestaw z LRP stosujesz? Effaclar K?
Jesli tak to on powien pomoc, jednak nie mozesz zapominac o nawilzaniu skory. Kup krem lagodzacy zaczerwienienia i pij duuuzo wody mineralnej niegazowanej!
Jesli Effaclar stosujesz na noc, to na dzien wkleuj w buzie lekki krem nawilzajacy. Pamietaj, ze jesli stosujesz Effaclar na dzien, to musisz nakladac tez blokery, poniewaz krem ten ma kwasy z swoim skladzie, ktore wchodza w reakcje ze sloncem i moga pwostac przebarwienia.
Mozesz kupic cos z serii Sensibio (firma Bioderma) albo krem Ziaji Calma HLC (nawilzajacy albo biolipidowy, z tym ze biolipidowy ma tresciwsza konsystencje, jest b.tlusty od nawilzajacego). Krem kosztuje ok.10, jednak mimo swej ceny jest dobry mozesz poczytac recenzje o nim na KWC.
pozdrawiam
|
|
|