Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie czerwcowe 2015! :) część 13.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-02-16, 21:51   #3297
Aika213
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) część 13.

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Masija, tu chodzi o Twoje podejscie do tematu. Ja na pierwszy porod jechalam jak na skazanie więc nie bylo to dobre przezycie. Kobiety rodza od tysiaca lat, jest to cos naturalnego. Ogromne jest nastawienie psychiczne. Wazne są słowa jakie wymawiasz podczas porodu, ważne jest np wyobrazenie sobie kwiatu ktory się otwiera, tak jak Ty gdy rodzisz. Z kazdym skurczem otwierasz się coraz mocniej. Z takim wyobrażeniem niby duzo latwiej przezyc poród.Wiem że ☠☠☠☠☠☠☠e jak potłuczona i stwierdzicie ze ocipialam ale cos w tym jest

Mysle, ze tak jest. Ja tez byłam pozytywnie nastawiona. Od poczatku założyłam, ze starałam sie 4 lata to poród musi pójść gładko. Potem któras napisała tutaj, ze podeszła zadaniowo. Tez tak zrobiłam. Nawet jak mnie odesłali do domu to spoko, luzik. Nie wkurzalam sie, nie panikowalam. Skupiłam sie na przejściu poszczególnych etapów porodu. Stwierdziłam, ze kobiety od zawsze rodzą to i ja urodzę i dam rade.
Siostra i bratowa sie ze mnie śmiały, ze mam takie podejście i napewno to bedzie rzeźnia. Ale nie, w głowie zawsze miałam ze bedzie dobrze i było.

Masijka Ty chyba ekspresowo urodziłaś? Teraz tez tak bedzie.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując