2008-04-03, 20:21
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. II
Cytat:
Napisane przez Ratatuj
Dusiu masz racje ależ głupek ze mnie  .Przecież to logiczne,rzeczywiście w prawo przejeżdzam zatoczke a w lewo przodem....... 
Znaczy to ,ze juz zaczynam sie stresować 
Ale dziekuje kochana  ,teraz przynajmniej na pewno nie zrobie błędu bo od razu mi sie przypomnisz
A macie jakąs metode na parkowanie równoległe?
I ja chyba bym sie nie odważyła ale skoro regulują to przepisy...  
|
Ratatuj spokojnie, będzie dobrze .
Jak w lewo uliczka to zawsze przodem wjeżdżasz. Jak w prawo uliczka to lepiej tyłem wjechać choć przodem też można. Jak jest uliczka w prawo to nie możesz tyłem wjechać jeżeli masz zakaz zatrzymywania i postoju (bo musisz się zatrzymać żeby wrzucić wsteczny) - czyli jak zakaz to wjeżdżasz przodem w prawo i wyjeżdżasz tyłem .
Ja tak to ładnie pamiętam jak sobie spokojnie w domu siedzę, a jak będzie na egzaminie to zobaczymy 
Cziki masz rację, egzaminator nie może kazać wykonać manewru kiedy jest to niezgodnie z przepisami, ale może powiedzieć np. proszę zawrócić kiedy będzie to możliwe, proszę gdzieś zawrócić: wtedy nie zawsze jest to możliwe na pierwszym skrzyżowaniu, przy pierwszym zjeździe. 
Mnie instruktor ostatnio też powiedział że mam zawrócić w pierwszym możliwym miejscu: był to drugi zjazd, na pierwszym nie mogłam ...
Też boję sie na egzaminie takich podchwytliwych poleceń ... Musi być koncentracja od początku do końca
|
|
|