Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Włosomaniaczki :D
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-04-03, 22:21   #3555
tigresska
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki :D

Cytat:
Napisane przez madziunia80 Pokaż wiadomość
Dziękuję, napiszę na pewno

A co do makijażu, różne mogą być przyczyny tego, że cienie płowieją na powiece albo zbijają się w grudki. Może być niezbyt dobry cień, za duża jego ilość na powiece, nierówno rozprowadzony, czy wreszcie spocona powieka.
Dobry cień powinien być intensywny w swojej barwie, żeby uzyskanie koloru na powiece nie wiązało się z nakładaniem kilogramów cienia. Chodzi o to, że nie może być zbyt suchy. Jeżeli cień w kamieniu, prasowany, wypiekany jest trudno nałożyć na pacynkę czy pędzelek, to znaczy, że równie trudno będzie go nałożyć na powiekę, ponieważ jest za twardy i będzie się osypywał i nierówno pokrywał powiekę. W rezultacie będziesz go nakładać więcej, żeby uzyskać zadowalający efekt i skończy sie to najprawdopodobniej właśnie grudkami z cienia na powiece.
Nie polecam cieni sypkich, jeśli nie umiesz się faktycznie malować, bo niejedna profesjonalistka poległa na nich. Łatwo jest przesadzić z ich ilością, a dodatkowo stworzyć sobie cudowną podkówkę pod okiem z osypanego cienia.

Edit: A tak w ogóle to polecam zajrzeć na MM. W tym wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=157928 linki do wielu step by step'ów. A poza tym polecam wątki Agnieszki (agabil1), Moniki (mona1978), Madzi (madie), czy Karoliny (karo-la), a także wielu innych dziewczyn. Naprawdę się przydają te stepy, sama się na ich podstawie wiele nauczyłam.
Dziękuję za dobre rady

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość
aaaa, dostalam prace w laboratorium w szpitalu
Gratuluję!

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Ale byłoby super Niestety nie mam multikina u siebie w mieście... Ale dzięki za wiadomosć, bo nie wiedziałam o tym.
Gdybym wiedziała wcześniej to wprosiłabym się do koleżanki do Łodzi... na tydzień... hehe Może by mnie przyjęła
Wczoraj mówili nawet o tym w Dzień dobry TVN.
Cieszę się bardzo, ze robią takie rzeczy – to znaczy, ze ludziom się to podoba
Ostatnio moja siostra zwiedziła całe miasto w poszukiwaniu gazety z filmem i już nigdzie nie było A jej mąż stwierdził, że musi nam załatwić psychiatrę
Proszę bardzo Coś zaczyna sie dziać w tym temacie wiec możesz być dobrej myśli

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Mam ten sam problem, nie potrafię tego zwalczyć, już sobie nawet odpuściłam i przyzwyczaiłam do tego, że w międzyczasie robię poprawki[o ile w ogóle chce mi się poprawiać ].
Ale pamiętam jak przy ślubnym wizażystka mówiła mi o bazie pod cienie, która zapewnia trwałość i przeciwdziała zbrylaniu. Fakt, że pewnie duży udział w tym ma umiejętność malowania i dobór odpowiedniej ilości cienia, ale makijaż trzymał się twardo 15 godzin, jak nie więcej
Mój makijaż jak trzyma się godzine to jest dobrze dlatego też sobie odpusciłam pozostając tylko przy kredce i tuszu ale być moze dzięki Wam znowu zaczne cos kombinować

Cytat:
Napisane przez xyoko Pokaż wiadomość
Ja też się nie umiem malować Nawet kreski nie potrafię zrobić. Na co dzień tylko tusz, trochę różu, lekki krem tonujący, korektor pod oczy i błyszczyk. A na jakieś okazje próbowały mnie malować różne osoby.. Nigdy nie wyglądałam tak, żeby się sobie podobać
To jesteśmy juz dwie

Cytat:
Napisane przez madziunia80 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczynki za kciuki, bardzo się przydały
Operacja się udała, wszystko wygląda obiecuąco. Na początku była lekka panika, bo tato miał znieczulenie w kręgosłup, a bał się go jak diabeł święconej wody. Powedział nawet, że nie da sobie zrobić takiego znieczulenia, bo ma takie przeczucie, że po nim nie wstanie już. Ale na szczęście wszystko jest w porządku, przeczucia się nie sprawdziły. Czucie w nogach wraca, więc i tato i my wszyscy całą rodzinką odetchnęliśmy z ulgą. Ale mówię Wam to est po prostu szok. Tatulek ma stopę i kostkę w gipsie, paluch miał rozcinany i gmerane przy kości (nie znam sie na specyfice, więc nie będę się mądrzyć), stworzony rzekomy staw. A potem noga w gips, tyle że jak byliśmy u taty w szpitalu to przez ten gips przeciekała mu krew i wpadliśmy w panikę, bo przecież jak to możliwe i na pewno coś spierniczyli. Ogólnie miałam nastój bojowy i postawiłam oddział na nogi. Okazało się, że wszystko jest w porządku, lekarz nawet powiedział, że martwiłby się, gdyby nie krwawiła ta rana, że to normalne i jak to określił, musi wyciec, co ma wyciec. Czyli ogólnie buziaki wielkie dla Was za pozytywną energię i ciepłe myśli

Ale nie tylko roślinne, bo ryby w większości dostarczają właśnie nienasyconych kwasów tłuszczowych Ogromne ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych zawierają orzechy, tylko z nimi trzeba uważać, bo dostarczają również duuuuużo kalorii.

Atsenko, trzymam mocno kciuki za powodzenie rozmowy w sprawie pracy
Cieszę sie bardzo ze wszystko jest dobrze. Oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny sorki ze was zaniedbuje ale tyle mam nauki ze szook
jutro wieczorkiem co nieco ponadrabiam
Ucz się, ucz powodzenia

Zamawiałam w mazidłach hydromanil. Właśnie dziś to do mnie przyszło - gratis dostałam 6 róznych próbek: olejek z komosy, NMF, jedwab hydrolizowany, active - aloe suchy koncentrat żelu, kwas hialurowy - 1% roztwór oraz hydrolat rózany. Kompletnie się na tym nie znam, nie wiem co ma jakie dzialanie i do czego to zastosować, co z czym zmieszać iw jakiej ilosci... Kompletnie nic o tym nie wiem! przeglądam sobie forum o róznych przepisach ale jeszcze bardziej jestem skołowana. Co ja mam z tym zrobić? proszę, pomóżcie!
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując