2008-04-04, 15:23
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
hej 
Wpadłam na chwilę zobaczyć co się dzieje. A więc gratulacje dla pierwszego ząbkowicza 
misiu tak jak napisała primavera, upadek to kolejny etap w rozwoju dziecka. Dobrze, że nic się Matiemu nie stało a i na przyszłość na pewno będziecie z mężem bardziej uważać 
Jaśko to już mi się tak kręci i turla, że po kilku sekundach zamiast na macie, leży gdzieś na dywanie 
Tak jak już wspominałam, Adik chodzi już do przdszkola na 3,5 godziny. Od kilku dni ilekroć po niego idę, zastaję go na przedszkolnym placu zabaw. Ostatnio chodził bez czapki z rozpiętą kurtką...Cóż, tego samego dnia miał temperaturę 38 stopni. Dziś z kolei biegał w samej bluzie. Inne dzieci miały kurtki, ale nie Adrian Do tego jeszcze miał na sobie swoje buty a nie gumaczki które mają zakładać na plac zabaw. Oczywiście buty całe w błocie...a propo myślałam, że dzieci w przedszkolu chodzą w kapciuszkach...Mam dużo zastrzeżen co do higieny panującej w tym przedszkolu. Nie wiem jak jest w innych, ale jeśli tak samo, to uważam, że polskie przedszkola są zdecydowanie bardziej "na poziomie".
Ach, zapomniałabym napisać coś jeszcze na temat mojego wielkoluda. Mianowcie teraz rozmiar śpioszków 9 miesięcy jest dla niego absolutnie w sam raz. Kupiłam mu również śpiworek do spania w rozmiarze...9-12 miesięcy i na długość jest idealny Spodnie także nosi w rozmiarze 9-12 miesięcy