Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Włosy...:(
Wątek: Włosy...:(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-02-24, 20:54   #16
pamelaa
Przyczajenie

Dot.: Włosy...:(

Cytat:
Napisane przez Ilta Pokaż wiadomość
Mnie po "diecie" połowa wypadła i już nie odrosła - udało mi się tylko zatrzymać ten proces, ale to nie warunek (to że nie odrosną).
Włosy lecą z niedoboru składników odżywczych, więc pewnie czegoś w Twojej diecie zabrakło.
każda radykalna dieta wiąże się z osłabieniem włosa, moje strasznie się łamały i jakoś do tej pory mam problem, chociaż moja dieta jest już zrównoważona...jeszcze do tego farbuję
Cytat:
Napisane przez SzaraLara Pokaż wiadomość
Włosy potrzebują tylko czasu. Nie sądzę, żeby nawet długotrwałe niedożywienie mogło spowodować trwałą utratę włosów. Zobaczcie ludzi po chemioterapii - ich włosy często rosną nawet silniejsze. Wystarczy teraz zacząć się dobrze odżywiać i wszystko wróci do normy.
wszystko chyba zależy od organizmu i od tego jakie zabiegi stosuje się na włosach - samo zdrowe odżywianie przy regularnym farbowaniu i stylizowaniu na gorąco nie pomoże
Cytat:
Napisane przez I_love_shopping Pokaż wiadomość
może i terz odzywiasz się zdrowo jednak organizm potrzebuje duuuuuużo czasu na regenerację.. wyjałowiłaś go starsznie z różnego typu witamin, dlatego włosy szaleją. Jedz teraz dużo zdrowych rzeczy, ubieraj się ciepło i rób systematycznie wyniki badań.
dbaj o to, żeby dostarczać swoim włosom składniki odżywcze i witaminy w postaci diety i możesz skorzystać też z tabletek. Ale oprócz wewnętrznej odbudowy, staraj się odżywiać włosy docelowo i nie atakować ich farbą czy prostownicą
pamelaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując