Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mania oszczędzania- czyli czy często korzystacie z promocji?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-04-05, 13:13   #1
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Mania oszczędzania- czyli czy często korzystacie z promocji?

Ja na bieżąco śledzę gazetki promocyjne Drogerii Rossmann oraz Natury (zaopatruje się tu w kosmetyki), jak również gazetki promocyjne marketów Tesco oraz Biedronka (gdzie zaopatruje się w żywność). Zakupy "apteczne" robie w aptece internetowej "Dbam o zdrowie" gdzie bez żadnych dodatkowych kosztów (np. kosztów przesyłki) następnego dnia moge odebrać zakupiony towar w swojej aptece, a płace znacznie mniej.
Przerażają mnie ciągłe podwyżki żywności. Dlatego coraz częściej zdarza mi się kupować jedzenie z krótka datą ważności, które najczęściej jest tańsze o 50%. Jogurty, sałatki oraz pasty rybne jem od razu, a jakieś mięsko (np. boczek czy parówki) zamrażam. Staram się wyłapywać promocje, zawsze pamiętam ceny towarów które najczęściej kupuje i kupuje tam gdzie sa tańsze. Obecnie rozbieżności w cenach sa bardzo duże np. majonez Winiary w Tesco kosztuje 4,39 a ten sam majonez w Biedronce kosztuje 3.19.
Niektóre towary, najczęściej kosmetyki czasami kupuje na "zapas" jesli są w promocji. Stąd też często zdarza się, że używając dany produkt od wielu miesięcy, ani raz nie kupiłam go w standardowej cenie.
Dzięki temu można troszkę zaoszczędzić Wiadomo, jeśli ktoś nie ma za dużo pieniążków to może albo kupować niewiele albo wyłapywać okazje
A jak to jest u was? Może macie jeszcze jakieś pomysły na oszczędzanie?

Edytowane przez madzia.a
Czas edycji: 2008-04-07 o 14:11
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując