2017-02-28, 05:23
|
|
Przyczajenie
|
20 letni, łysiejący facet - co zrobić?
Cześć, mam 20 lat i długie, kręcone włosy (o ich pielęgnacji zawsze czytam na wizaz.pl!), które od dobrych kilku lat są moją "wizytówką". Siedzę bardzo w muzycznym światku, miałem zespół metalowy i machanie głową na scenie to była największa radość w moim życiu. Nawet moja dziewczyna nie raz mi mówiła, że najbardziej podobają się jej we mnie długi włosy.
Problem jest jeden: łysienie androgenowe. Od 4-5 lat powiększają mi się zakola. Powoli, ale jednak. Zbliżam się do momentu, w którym odpowiednie czesanie już nie pomoże i będzie widać, że po prostu ukrywam łysinę.
Nie łudzę się, że w jakiś sposób cofnę łysienie i włosy odrosną. Nie długo będę musiał ściąć włosy, najprawdopodobniej na bardzo króciutko, a wizja widocznych starczych zakoli w wieku 20-21 lat mnie przeraża. Zastanawiałem się bardzo nad jakimś rodzajem peruki/przeszczepem. Tutaj pytanie do Was: czy to ma sens?
Mało jest w internecie o perukach/przeszczepach dla mężczyzn, a jeśli już to jest to jakiś reklamowy bełkot. Pieniądze nie grają żadnej roli - ważne, żeby rozwiązanie było skuteczne. Nawet bardziej chciałbym perukę z krótkimi włosami - będzie chyba łatwiejsza w użyciu i przy odrobinie zaparcia przekonam wszystkich, że to po prostu moje ścięte włosy.
Jest możliwe w Polsce wykombinowanie takiej peruki/wykonanie przeszczepu ew. jakieś inne rozwiązanie, o którym jeszcze nie wiem? I czy będzie to na tyle trwałe i nie rzucające się w oczy, że na co dzień nie będę musiał się bać o "zdemaskowanie"?
Z góry dzięki za pomoc
|
|
|