Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ten wasz wizaż to jedno wielkie towarzystwo wzajemnej adoracji
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-09-15, 13:09   #1
catherinne24
Rozeznanie

Czy wizaż to kółko wzajemnej adoracji???

Jestem na wizażu kilka miesięcy i nie mam tak ogromnego doświadczenia, jak niektóre z Was. Ale o ile na początku to mi w ogóle nie przeszkadzało, tak teraz jestem wrecz zdziwiona takim postępowaniem. Zauważyłam, że istnieje tu kółko wzajemnej adoracji! Są osoby stare i nowe na Wizażu, te, które mają mnóstwo wpisów, oraz te, które nie maja ich prawie wcale i dlatego nie rozumie, dlaczego, kiedy osoba, mająca już jakieś doświadczenie, będzie zasypywana milionami odpowiedzi, porad itd., podczas, gdy te, o krótszym stażu, pozostają wręcz niezauważone. Najbardziej przykre jest jednak to, że nikt nie mówi całej prawdy i być może tylko przez wzgląd na to, że się obawia usunięcia. Ilekroć czytam ,że ktoś został nazwany trolem, lub też,że Wizaż to fantastyczne forum beż kłótni itd., że to nie kafeteria, gdzie ludzie rzucają mięsem na prawo i lewo myśle sobie, że fakt, Wizaż jest o wiele lepszy pod tym wzgledem, ale czy jest to naprawde szczere? Czy gdyby z każdego forum osoby wyrażające się źle o innych użytkownikach były usuwane, myśle,że nigdzie nikt by się nie kłócił. Wiem, że pewnie tym postem wsadzam kij w mrowisko, ale chyba już nie specjalnie mi na tym zależy. Kilka osób faktycznie mi pomogło, z kilkoma miałam naprawde świetny kontakt, ale mam przeczucie,ze jednak nie potrafie się zaklimatyzować i denerwuje mnie takie postępowanie tutaj. Denerwuje mnie to, że nie można wyrazić swojej opini, która niekoniecznie służy osobie zakładającej wątek, bo jest się atakowanym i to bez powodu. To dla mnie jest tak fałszywe, że już sama zastanawiam się, czy takie usuwanie i blokowanie użytkowniuków ma sens, bo wtedy prawdy nikt nigdy sie nie dowie.
Ja być może jestem zbyt prosta i zbyt szczera,żeby kłamać i użalać się nad osobami, które w najmniejszym stopniu na to nie zasługują, ale przepraszam, pewnie, gdybym miała milion wpisów i problem rodem z serialu wenezuelskiego, to wszystkie stałe bywalczynie rzuciłyby wszystko, aby mi pomóc.
Ot to takie moje skromne przemyślenia.Niechciałam nikogo tym urazić, natomist jeśli cecie mnie nazwać trolem-prosze uprzejmie. Jeśli się myle, prosze mnie poprawić, ale na pewno nie zmienie zdania! Myśle, że moja przygoda na tym forum dobiegła chyba końca-i pewnie dobrze,że tak szybko, przynajmniej nikt nie będzie płakał.
Pozdrawiam
Ps. Przepraszam te najbardziej wrażliwe za błedy-pisałam szybko i może takowe się pojawiły!