Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Samotna mama, druga ciąża i rodzinne dylematy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-03-04, 15:34   #1
AnomaLiethic
Przyczajenie

Samotna mama, druga ciąża i rodzinne dylematy

W sumie nigdy wcześniej nie szukałam pomocy/rady poprzez fora internetowe, jest to wiec cóż pierwszy raz. Znalazłam się mam wrażenie między młotem a kowadłem i zupełnie nie wiem co dalej.
Ale przybliże Wam nieco swoją sytuację. Zaraz będę kończyła 23 lata. Jestem mamą wspaniałego 6cio latka a w sierpniu po raz drugi zostanę mamą, jestem szczęśliwa a jednocześnie przerażona. Ojciec pierwszego dziecka zostawil mnie jeszcze w ciazy i do dziś dnia nie mam z nim kontaktu. Przyszła pora na to ze zaczęłam układać sobie jakos powoli zycie i relacje damsko-meskie. Mieszkam jednak jeszcze na ta chwile w domu rodzicow, pracuje w finansach i studiuje. Jednak moi rodzice sa bardzo przeciwni jakimkolwiek moim samodzielnym decyzjom. O ciazy nic nie wiedza. Chcemy sie z obecnym partnerem zareczyc, pobrac i zacząć w najbliższym czasie remont domu aby wspolnie zamieszkac. Jednak wszelkie wspimnienia o chęci wyprowadzki koncza sie awanturami. Do rodzicow niedociera fakt, ze pora abym zaczęła żyć zupelnie samodzielnie. Nie chce ich urazić i wyprowadzać sie z hukiem, ale niewiem czy jest inne wyjście. Zdaje sobie sprawe, ze przywiązali sie do wnuczka, doceniam bardzo ich pomoc, ale tez chce zalozyc swoj dom. Zupelnie nie wiem co robic.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
AnomaLiethic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując