2008-04-08, 09:26
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Samotne Mamusie ... ?? ...
mój ex za alimenty siedział miesiąc... nie stawiał sie na sprawy wiec wystawiono za nim list gończy... po miesiącu wyszedł za kaucją... 4 tys zł... przypominam że zalega alimenty na kwote 100 tys zł na sprawie prokurator zapytała się mnie o co mi chodzi i co chcę osiągnąć... pani prokurator miała go oskarzać odparłam jej na to: SPRAWIEDLIWOŚCI, GODNOŚCI i SPOKOJU dla mojego dziecka i dla mnie!!!!!! dziewczyny przy sprawach karnych możecie byc oskarzycielami posiłkowymi, macie wtedy takie same prawa jak prokurator, możecie zadawac pytania, macie wgląd do akt, mozecie proponowac kary, ugody,mozecie sie nie zgadzać, protestować, blokować. możecie powoływać i przesłuchiwać świadków a to bardzo ważne bo jako świadek i pokrzywdzona takich praw nie macie. co wazne... skład sędziowski, adwokat i prokurator muszą się z wami liczyć. kozystam z prawa oskarżyciela posiłkowego od wielu lat i wiele wywalczyłam... może nie tyle pieniędzy co szacunku. zawsze jestem spokojna, opanowana, nie krzyczę, mówie na temat i pamiętajcie w sądzie zawsze mówcie do sędziego a nie do adwokata czy prokuratora bo oni sa jedynie posrednikami, zawsze wstawajcie gdy sąd zadaje pytania i nie patrzcie się na swoich ex i ich adwokatów bo bedą was prowokować i denerwować. w tv mówia jedno... ale praktyka to jeszcze inna sprawa. warto czytać, rozmawiac dowiadywac się, nie wszystko powie adwokat bo on odbedbia sprawę dostaje kasę i ma w dupie wasze problemy.
|
|
|