Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Aparaty ortodontyczne cz. III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-04-08, 13:21   #216
a_njunia
Zadomowienie

GG do a_njunia
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
cześć.
Trochę sobie poczytała co piszecie i widzę, że tworzycie zgraną internetową grupę
Tak więc jestem nowa...tzn.nie mam jeszcze aparatu,ale bardzo długo próbowałam znaleźć jakiegoś dobrego-któremu będę mogła powierzyć moje zęby...
chciałabym Was prosić o radę,wsparcie?
wczoraj orto dał mi dwie możliwości-bez usunięcia górnej 4,ale wtedy zęby zostaną tylko wyprostowane,ale zgryz nie zostanie poprawiony..
a druga opcja to jeśli wyrwę tą jedna 4 to leczenie ma być krótsze i zgryz będzie prawidłowy...
no i się zastanawiam bo zawsze mówiłam, że co jak co,ale zdrowego zęba to ja nie dam sobie wyrwać...ale teraz chyba się zdecyduję,a wtedy jeśli uda mi się w nast. tyg znaleźć dobrego dentystę w Warszawie i wyrwać to już 5maja mogę mieć założony aparat!!
juże 4lata zbieram się z założeniem-a wiecie jak to jest jak się nie ma kasy:/

i jeszcze coś- orto mówi,że wystarczy 1 łuk,ale oczywiście byłoby wskazane założyć na oba łuki co oczywiście wiąże się z większymi kosztami, ale też wyprostuje mi skrzywioną dolną piątkę.
ogólnie to nie mam strasznie krzywych zębów-tylko jedynkę wystającą prawąi po prawej str krzywy zgryz-da się z tym żyć,ale chciałbym pozbyć się kompleksów.

oj,przepraszam,że Was tak zanudzam...ale jestm taka podekscytowana perspektywą,że może wreszcie będę miała aparat
buziaki
Witamy przyszłą aparatkę.
Myślę, że powinnaś dać sobie wyrwać ząbka. To w sumie tylko jeden, a co ja mam powiedzieć jak mam wyrwane dwie górne czwórki i czeka mnie niedługo wyrywanie dolnych dwóch czwórek? Też się zażekałam, że dam sobie ani jednego zęba wyrwać i o Co się porobiło Hehe.

Takze głowa do góry

Weź się sil na tanie d*py z tanich klubów tani durniu,
bo Ona chce bogactwa rozumu.

a_njunia jest offline Zgłoś do moderatora