Wątek
:
Aparaty ortodontyczne cz. III
Podgląd pojedynczej wiadomości
2008-04-09, 07:34
#
241
dygotka8
Zakorzenienie
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III
czytam czytam co tu piszecie i nawet nieraz madrze piszecie ,ale pozwolicie że odpowiem wizażance na jej wątpliwości:
jesli mozesz i wiesz napisz jaka masz wade a ja ci wtedy doradzę usuwac czy nie
acha i tak na przyszłosć pierwsza zasada ortodoncji to wspólgranie 2 łuków zębowych czyli szczęki i żuchwy mowiac trywialnym językiem jeśli dezydujemy się załozyc aparat orto zakładamy 2 na góre i dół .oczywiscie niekoniecznie w tym samym dniu róznica moze byc nawet pół roku ale zawsze 2 bo jeden oczywiscie "naprostuje" że tak powiem wasza wadę ale nie na długo gdyż musza być ustawione zeby szczęki do zębów żuchwy w prawidłowych relacjach och ortodoncja to temat rzeka
i dziewczyny nie mozna pisac komus tak usuwaj koniecznioe zeba albo nie nie usuwaj to zależy od wady ortodontycznej warunków zgryzowych aaa i najawzniejsze od dobrego naprawde dobrego ortodonty ktory sie zna na rzeczy a nie liczy tylko na pieniadze za aparaty i wizyty a takich jest mało niestety....
jesli sie ktos decyduje na usuniecie zdroowego zęba najlepiej jest skonsultowac nawet i z 4 ortodontami zreszta sa 2 szkoły ortodonji stara która mowi bezwzglednie usuwac(oczywiscie nie w kazdym przypadku)i nowa ktora mówi jaknajmnije usuwać(oczywiscie nie w kazdym przypadku)[/quote]
dzięki za odp
jest tak:jeśli nie usunę tej jednej prawej 4 to wtedy efekt będzie kosmetycny-jak to powiedział orto-ale niekoniecznie zgryz się poprawi.
Wadę mam taką,że brakuje miejsca dla mojej prawej górnej jedynki-jakieś3-4 mm-może to i nie dużo,ale ja się źle z tym czuję... poza tym właśnie z tej prawej str mam nieprawidłowy zgryz bo zęby nachodzą na siebie.z lewej str wszystko jest ok.a na dole po prawej str to piatka jest nieco nachylona do środka więc pewnei założe i na dół,ale to po jakimśczasie-jak się odważę chirurgicznie usunąć ósemkę
tak więc widzisz quote,że nie mam jakiejś skomplikowanej wady
wcale nie jest mi łatwo tej 4 siępozbywać,ale chyba tak zrobię...a boję sie strasznie...
nie musze usuwać ósemek,tylko 1 bo już chyba zęby nie będą mi się przesuwały?
w czasie studiów udało mi się zarobić wreszcie na aparat więc chcę skorzystać z okazji i poprawić to
pozdrawiam ciepluśko
dygotka8
Pokaż profil użytkownika
Wyślij prywatną wiadomość do dygotka8
Znajdź więcej postów dygotka8