2017-03-11, 10:05
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA
super wyjaśnienie, dzięki 
A z tymi weekendami to nadal nie rozumiem. Jeżeli mam podstawę plus premię (taką normalną, opodatkowaną  ) to co mają do tego weekendy i święta? Czy po prostu w oparciu o te składniki jest wyszczególnione wynagrodzenie dzienne i wtedy jest mnożone przez ilość dni w danym miesiącu?
|
Mniej więcej Masz wyliczone średnie wynagrodzenie z 12 miesięcy, po odjęciu zusu, zdrowotnego i podatku. (A multisportu i dodatkowego ubezpieczenia bym z tej podstawy nie odejmowala, bo to dodatkowe koszty juz odejmowane od placy netto chyba) Wychodzi jakas kwota x, która jest dzielona bodajze na 30 i wychodzi dzienna stawka. I co miesiąc mnożona jest przez liczbę dni kalendarzowych w miesiącu. Dlatego też ważne jest, aby byla ciągłość L4, a nie jak jedno kończy się e piątek, to nowe zaczyna w poniedziałek. Ale to tak tylko na moje rozumowanie, kadrową nie jestem jeśli coś plącze to poprawcie.
Cytat:
Napisane przez agnieszka_kak
No i jednak mam zaplanowana operacje usuniecia cysty  w nastepny czwartek. Chirurg obiecal, ze bedzie to robil jak najkrocej, byle ja tylko zmniejszyc, najwyzej do konca usunie sie po ciazy. I ze zatrzymaja mnie na jedba noc w szpitalu ( w NL praktycznie nigdy nie zostaje sie w szpitalu, po porodzie tez nie). Oczywiscie sie denerwuje.
Na zadnym l4 nie jestem- zglosilam, ze mnie nie bedzie 2 dni I style. Przynajmniej platne 100%  . W moim zespole nie ma nikogo oryginalnie z Holandii, wiec nikt nie sie, co sie robi jak jest sie chorym  .
|
Wszystko pójdzie szybko i zaraz zapomnisz, że bylaś u chirurga
Za granicą mało kto w ciąży idzie na L4, w ogóle chyba na zwykłe też rzadko się chodzi. Ale nie wyobrażam sobie jak np. panie pracują w fabrykach, po 7-8h na nogach... Chyba ze kierują je do innej pracy.
Ja mam pracę biurową, a mimo to pierwsze tygodnie w ciąży nie dałam rady siedzieć za biurkem, więcej czasu siedzialam w toalecie...[emoji14]
Cytat:
Napisane przez marttb
Witam w sobotę 
ja tylko na chwilkę, pracowity dzień dzisiaj - jedziemy po meble i farbę, potem muszę się szykować na imprezę niespodziankę dla mamy, no i liczę że urobię męża na nową sukienkę na imprezę 
|
Owocnych zakupów, pięknej fryzury i udanej imprezy 
A ja dziś planuję zrobić porządki w domu, a wieczorem spotkanie ze znajomymi
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|