Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ile na wesele- porada studentki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-03-13, 14:33   #5
dieFrau
Przyczajenie

Dot.: Ile na wesele- porada studentki

Cytat:
Napisane przez triss_k Pokaż wiadomość
Czy to 'bliski' wujek, czy raczej daleki krewny?
Jeśli zaprosił Cię na ślub i wie, że jesteś studentką, to raczej wie też, jaką masz sytuację finansową i nie oczekuje wielkiego prezentu czy grubej koperty (a jeśli oczekuje, to jest burakiem i nie należy się nim przejmować ) Z tego, co opisujesz, ich sytuacja finansowa jest dobra, więc raczej nie robią wesela, żeby 'się dorobić'.

Na Twoim miejscu postarałabym się dać jakiś spersonalizowany prezent "od siebie" - coś, co nie będzie dużo kosztowało, ale będzie fajną pamiątką. Jeśli masz zdolności manualne, to mogłabyś go nawet zrobić sama, np. pudełko na zdjęcia wykonane w dekupażu, quillingowa ramka na wspólne zdjęcie albo samodzielnie malowane kubki. Jeśli nie, to może dwie zabawne poduszki? Tak na szybko: http://allegro.pl/poszewki-na-podusz...748790867.html

Absolutnie nie starałabym się za wszelką cenę dawać jakiejś wielkiej kasy, jeśli Cię na to nie stać.
Bliski. Nie wiem czego on oczekuje i co myśli na ten temat, natomiast na tyle na ile znam jego przyszłą żonę, wiem, że jest trochę materialistycznie nastawiona do życia, równie dobrze może sobie pomyśleć, że mogłam uzbierać kasę na solidną kopertę. Oczywiście o wydatkach związanych z zabiegiem ( dla mnie to nie jest mała kwota) oni nie wiedzą, wstyd by mi było narzekać przy kimś z rodziny na swoje wydatki.

Edytowane przez dieFrau
Czas edycji: 2017-03-13 o 14:35
dieFrau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując