Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - LICÓWKI
Wątek: LICÓWKI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-04-10, 10:04   #91
effcia82
Zakorzenienie

Dot.: LICÓWKI

mam licowki porcelanowe na gornych jedynkach i dwojkach od 2,5 roku i nie jestem zadowolona
efekt estetyczny nie jest zadawalajacy - nie do konca podoba mi sie ich ksztalt, wielkosc, polysk i na moj gust nie sa zbyt starannie wykonane (krawedzie sa jakby poszczerbione w niektorych miejscach i poprzebarwiane)
co wiecej przez kilka miesiecy po zalozeniu mialam bardzo silna nadwrazliwosc co zakonczylo sie stanem zapalnym i leczeniem kanalowym
do tego chroniczne zapalenie dziasel..

wielokrotnie zglaszalam problemy mojej dentystce ale ona mowi ze nie widzi zadnych nieprawidlowosci i wyolbrzymiam
najchetniej poszlabym do jakiegos innego dentysty zeby ocenil obiektywnie ale mam obawy ze z powodu zle pojmowanej solidarnosc moze miec problem ze skrytykowaniem dziela kolegi po fachu

strasznie zaluje tych licowek mimo ze moje naturalne zeby byly bardzo brzydkie i cale zycie stanowily moj najwiekszy kompleks - naprawde bym je chciala odzyskac choc wiem ze to niemozliwe

mam jeszcze jedno pytanie do innych posiadaczek licowek: JAK DLUGO PO ZALOZENIU NIE MOZNA JESC? czy w ogole jest jakies ograniczenie (zwazywszy ze byly utwardzane laserem)
czy to mozliwe ze zaczelam jesc za wczesnie, jedzenie wniklo miedzy zab a licowke i powstala nieszczelnosc i stad moje problemy?
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując