Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-09-17, 09:18   #266
beliczek
Zakorzenienie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Świetny wątek!
Mam dość duże doświadczenie w walce z wypadanie włosów. Włosy wypadałay mi po ciąży ale tak, że bałam się, zę wyłysieję. Do tej pory (od uridzenia dziecka minęły ponad 2 lata) czasem, zwłaszcza po myciu włosów znajduję włosy na szczotce
JEdynym według mnie skutecznym środkiem jest szampon Dermena. Ma on jednak jedną wadę - wysusza i plącze włosy. Farbuję włosy na blond i są dośc długie, więc jest to szczególnie uciązliwe. Dlatego przed umycie włosów Dermeną smaruję oliwą z oliwek ostatnie 10 - 15 cm włosów i jest lepiej.
nie polecam nastepujących preparatów, które na mnie nie działały:
-Shseido "Hair energizing complex", w rozpaczy kupowałam rózne produkty, równiez i ten strasznie dorgi. Efekt działania? Zerowy!
- "Energy serum" profesjonalnej welli. Nic nie działało po codziennym wcieraniu przez 3 miesiące. wyciągnanie pieniędzy.
- ampułki przeciwko wypadaniu włosów Rene Furterer, tak samo jak shiseido i Wella. Szkoda pieniędzy!!

Szczerze polecam dermenę. Słyszałam również, że dobre są amupłki Vichy i zamierzam sobie nimi zrobić kurację tej jesieni - pewnie jak co roku będę gubić włosy
pozdrawiam
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora