Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kremy BB i kosmetyki azjatyckie cz. V
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-03-25, 12:25   #3923
chimay
Zakorzenienie

Dot.: Kremy BB i kosmetyki azjatyckie cz. V

Cytat:
Napisane przez martuunia Pokaż wiadomość
Raczej nie miałam na myśli zapychania, drożdże z tego co kojarzę "oczyszczają" cerę najpierw powodując w większości przypadków wysyp. Jednak nie wgłębiałam się za bardzo w ten temat, dlatego szukałam potwierdzenia / zaprzeczenia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Obecnie się uważa, że jak po czymś wysypuje, to jest to podrażnienie a nie żadne oczyszczanie i bynajmniej nie jest to żaden pozytywny objaw. Moje obserwacje się z tym zgadzają, cera oczyszczała mi się kilka razy z dużego trądziku o różnych postaciach i nie przebiegało to wcale poprzez żadne wysypy oczyszczające. A jak coś mi takie wysypy powodowało (np Zorac oraz suplementy typu Calcium Panthotenicum), to nie kończyło się to bynajmniej piękną cerą tylko coraz większym pobojowiskiem. Więc jakbym widziała po czymś pogorszenie cery, to specyfik natychmiast bym odstawiła.

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Robię rozpiskę od 2 tygodni i na koniec dnia obserwacje cery Wyszło mi, że ilekroć użyję filtra i/lub Face Blur, to pojawia się kilka drobnych syfów. Takich specyficznych.
Filtry mam obecnie trzy: Vichy matujący, który się zbiesił i robi smugi, roluje, wysusza; błękitny filtr Klairs, sam w sobie nawet ok, ale pod makijażem nie wygląda za dobrze, kiepsko się na nim cokolwiek rozprowadza; oraz ostatnie objawienie czyli Innisfree Eco Safety Waterproof. Ten ostatni nawilża, nie robi smug, jedynie leciutko rozjaśnia twarz i dobrze współpracuje z Blurem. Nie ma alkoholu. Ale skoro nie lubisz kosmetyków rozjaśniających, to z tym filtrem też się nie polubisz.
Ja planuję kupić sobie nakrycie głowy z dużym rondem, jestem w trakcie szukania. Filtry tylko w ostateczności, na dłuższe przebywanie na powietrzu. Spróbuję zużyć te z poprzedniego roku, bo wg moich obserwacji chronią tak samo dobrze, jak świeżo otwarte. Innego pomysłu nie mam.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując