Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Bolące kolana
Wątek: Bolące kolana
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-03-29, 13:18   #11
Agafitness
Wtajemniczenie

Dot.: Bolące kolana

Cytat:
Napisane przez Malinkna1986 Pokaż wiadomość
Agafitness tylko proszę Cię nie mów, że problemy z kolanami i kręgosłupem są u instruktorów "chorobą zawodową". Jasne, zdarzają się kontuzje itp ale nie można uogólniać. Kto jak kto ale instruktor wykonujący czysto technicznie przysiady z obciążeniem zaledwie 20 kg (sam gryf) nie ma prawa narzekać na bolące kolana jeśli nie jest to jakieś zwyrodnienie które trzeba leczyć profesjonalnie, a nie za pomocą maści. Należy pamiętać że instruktor to nie piłkarz trenujący po 6 godzin dziennie 5 dni w tygodniu + mecze przez co musi kończyć karierę zawodową w wieku 35 lat.
Nie zgodzę się z Tobą i już wyjaśniam dlaczego. Pracowałam w klubach,w których prowadziłam 6 godzin dziennie intensywnych zajęć,właściwie bez żadnej przerwy.Były w tym stepy,skakanki,ćwiczenia z obciążeniem.I tak 5 razy w tygodniu dzień po dniu.Myślisz,że to było zdrowe dla kręgosłupa i kolan? W szkole tańca było podobnie - prowadziłam kilka godzin zajęć jedne po drugich + zastępstwa za inne osoby. A wiele moich koleżanek pracuje w podobnym systemie i wszystkie mają problemy ze stawami,bo rozmawiamy o tym.Najwięcej osób narzeka właśnie na ból kolan

Zapewne instruktor na siłowni takich problemów nie ma,bo nie ćwiczy razem z klientami siłowni.Natomiast instruktorki fitness,instruktorki tańca,prowadzące zajęcia grupowe ćwiczą razem z grupą i jest jak jest

Edytowane przez Agafitness
Czas edycji: 2017-03-29 o 13:20
Agafitness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując