Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze ulubione jogurty.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-04-16, 18:05   #1483
Ludowa
Zakorzenienie

Dot.: Nasze ulubione jogurty.

Cytat:
Napisane przez Ather Pokaż wiadomość

Nie zgodzę się z Tobą.
Nie udowodniono jednoznacznie, że aspartam jest tak szkodliwy jak się o nim mówi.
Każde wyniki badań przedstawiają całkowicie co innego.
Wiem o tym.
Ale właśnie dlatego, że wyniki badań są różne, nie możemy mieć pewności zarówno co do szkodliwości aspartamu, jak i jego nieszkodliwości, prawda?
Uważam, że lepiej z nim nie przesadzać. Po prostu.

Cytat:
Cukier ma wysoki indeks glikemiczny a powszechnie wiadomo, co to oznacza.
Teoretycznie tak, ale powiem szczerze, że ja nie widzę żadnej różnicy w zachowaniu organizmu po zjedzeniu jogurtu owocowego słodzonego cukrem a zjedzeniu jogurtu owocowego słodzonego słodzikiem.

Cytat:
Poza tym - duże spożycie ww prostych szybciej może doprowadzić do otyłości (co zresztą widać dość wyraźnie w dzisiejszych czasach, coraz większy % ludzi cierpi na tę przypadłość a jest to spowodowane niewłaściwym trybem życia jak i sposobem odżywiania).
Iiiii tam Ani mnie, ani Izapp otyłość nie grozi, więc dlaczego mamy przejmować się ww prostym z jogurtu?

Cytat:
Dlatego jeśli mam do wyboru jogurt truskawkowy light i zwykły, wybiorę light. Zbędne kalorie z jogurtu słodzonego cukrem wolę przeznaczyć na np. więcej musli czy otrębów do jogurtu.
Oj Ather
Wiem, że to nie ten wątek, ale powiedz mi proszę, dlaczego wciąż o tym myślisz? Przecież przyda Ci się kilka dodatkowych kilo.

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując