Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze kochane pierwiosnki 2008
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-04-17, 15:12   #462
marcelina73
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008

Adatko, mam jeszcze pytanie - w jakiej postaci podajesz małej witaminę D3? Czy nie jest to przypadkiem Vigantol? jeśli tak, to proponuje Ci zmienić. On zawiera olej arachidowy, który jest bardzo silnym alergenem i może być przyczyna podobnych objawów, jakie występują u Marcelinki. Wiem, bo moja kuzynka tak miała ze swoim synkiem - bóle brzuszka, duże ulewania, problemy z wypróżnianiem itd. Po zmianie witaminy na inna - jakiś wodny chyba roztwór - było ok.

Nie wiem, na jakim oleju jest tez witamina K??? Może podobnie? Bo na opakowaniu jest tylko napisane że to olej roślinny. Poszukam w necie.

NIUNCIO - to o tych fazach pokarmu, to ja wiem i tez widziałam Ale na jakiej zasadzie w nocy jest bardziej tłusty? Znaczy tylko ta 3 "faza" jest treściwsza? Czy może w nocy tego wodnistego leci mniej a zaraz potem tłuściejsze? Mniejsza o to, mądre te nasze cycki i tyle.

I oczywiście u wcześniaków sprawa wygląda inaczej.
Nadin - życzę Wam wreszcie zdrówka
I Tobie vea też Śliczniutka ta Twoja panienka.
Ja mam problemy z omijaniem luster - jedno mam nad komodą z przewijakiem - gdzie, co zrozumiałe dużo przebywam drugie w przedpokoju - koło którego często przechodzę, a w łazience na przeciw wejścia ogromne Ale tez ich nie lubię

Moim zdaniem lepiej karmić piersią nią odciąganym mlekiem, bo to prostsze, a wręcz bezproblemowe.
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora