2017-04-05, 09:56
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ślub w plenerze z piknikiem zamiast wesela
Też myślę, że coś na kleszcze to konieczność i mam tu na myśli zarówno coś co będzie je odstraszało jak i coś do ich wyciągania (im szybciej kleszcz wyciągnięty tym lepiej). Podobnie z czymś na komary. Ogólnie zorganizujcie jakąś apteczkę, ale to doradzam w przypadku każdego przyjęcia . Osobiście nie uważam, żeby stoły i ławki były konieczne. Jak kocyki to może takie, które mają pod spodem izolację i dodałabym trochę takich poduszek do siedzenia, bo jeśli to nie będzie przyjęcie trwające godzinę czy dwie tylko dłużej to może boleć siedzenie :P. Możesz też mieć w zanadrzu kilka rozkładanych krzesełek. Żeby jedzenia nie kłaść na kocach to zorganizujcie jakieś rozkładane tace. Nawet jakbyś miała je kupić a nie wypożyczać to nie jest to duży wydatek. Wtedy też mniejsze będzie prawdopodobieństwo, że coś się rozleje. Co do dekoracji to kwestia gustu oczywiście. Mi do takiego miejsca pasują np rozwieszone papierowe lampiony, świece w słoiczkach, a jak nie ma gdzie powiesić to jakieś wbijane do ziemi pochodnie chociaż na to podejrzewam, że mogą się nie zgodzić właściciele z obawy przed zniszczeniem terenu. Zależy tez jakie dokładnie jest to miejsce czy gęsto zadrzewione czy jakaś wolna przestrzeń. Są też takie lampiony na stojakach, może to fajnie wyglądać. Możecie jeszcze rozwiesić swoje zdjęcia na przykład, chociaż to może niektórym wydawać się zbyt prywatne. Co do cateringu to na pewno coś znajdziesz, wtedy przyda się jednak jakiś stół na to jedzonko, ale pewnie o tym już pomyślałaś . Dla tylu osób myślę, że możesz też spokojnie zrobić coś sama, to piknik więc raczej stawiałabym na proste posiłki. Może masz kogoś bliskiego kto mógłby w tym pomóc. Musiałabyś się zorientować jak to wychodzi cenowo no i czy masz czas żeby to zrobić. Ogólnie mnie się pomysł bardzo podoba. Jeśli przyłożysz się do przygotowań i zadbasz o szczegóły to myślę, że goście będą długo wspominać to przyjęcie - oczywiście pozytywnie .
|
|
|