Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy majowe cz. VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-04-06, 23:07   #1710
vikuniaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Dokładnie! Ubrałaś w słowa moje myśli Ja już mam dość życia dla siebie, praca, w weekend drinki i koniec (tak w skrócie). Lubię swoje życie, nie mam nic do niego, tylko tak bardzo pragnęłam dziecka i cieszę się, że Tż również i udało nam się Każda z nas się liczy z tym, że życie się zmieni, ale to nie jest jego koniec

Talusia mnie najbardziej bolało na przełomie września i października, gdzie przez 2 tyg mega chorowałam, raz chyba wzięłam 3 apapy w ciągu dnia, bo myślałam, że nie wytrzymam i teraz jak byłam przeziębiona znów mnie pobolewały dziąsła, ale znacznie mniej. Tak mi to krwawią przy myciu (wcześniej tego nie miałam, ale czytałam, że w ciąży to normalne).

Aixa Bardzo chciałam urodzić pierwsze dziecko przed 30 i na szczęście uda mi się, ale okropnie się bałam, że nastąpi to po30 i cała rodzina mi tak wróżyła
A co do odstawienia partnera na boczny tor, to moja ginka powiedziała, że wiele kobiet tak robi, ważne, żeby zorientować się jak najszybciej i zmienić to. Dlatego teraz partnerom trzeba poświecać dużo uwagi, pozwalać im, aby remontowali/skręcali meble/itp w swoim tempie i doceniać każdy najmniejszy wysiłek
o tak, faceci sa mega wrazliwi wbrew pozorom... ja ostatnio mialam jakas niechec do swojego i zaczelam pisac liste rzeczy, za ktore go kocham. Jak mu powiedzialam o paru, to az rozkwitl

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Gratulacje 😍

Dziś chyba zrobie makaron ze szpinakiem i fetą, nie mam sily robić czegoś bardziej skomplikowanego.

Viki te lody byly dulce de Leche czyli karmelowe. Jaki inny smak polacasz? Były tez cookie, chessecake i belgian chocolate ale nie moglam się zdecydować

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja tez jadlam te karmelowe, mmm a kiedys jeszcze macadamia i mi smakowaly . Bardzo je lubie, ale jestem bezsprzecznie najwieksza fanka Ben and Jerry, to sa lody, ktore u mnie wygrywaja ze wszystkimi na drugim miejscu sa wlasnie haagen dazs, ale majac wybor, zawsze biore bena and jerry

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7262090 6]My po usg 36+1 tc Maya wazy 2696g łożysko juz jest na II poziomie wszystko w normie, poziom wód sie zmniejsza

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
cudowne wiesci!

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
ważne jest, żeby od samego początku zaangażować tż do opieki nad noworodkiem, dawałam swojemu przewijać (chociaż zawsze było krzywo ) w nocy jak mała płakała uspakajał, śpiewał piosenki (raczej nucił melodie ) z racji , że nie miałam dużo pokarmu, Lenka nie umiała ssać piersi albo coś z tymi kanalikami mam nie tak to ściągałam mleko do butelki, to pozwoliło nam na wspólną opiekę nad Lenką ja wstawałam w nocy w tygodniu a tż w weekendy. Dzieki temu on też brał czynny udział we wszystkich czynnościach związanych z opieką nad dzieckiem a mnie było dużo łatwiej,
super rada i swietne podejscie :brawo: