2008-04-17, 23:05
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Cytat:
Napisane przez pita777
i Dla Ciebie J trzymaj się krzesełka - byłem wczoraj na Mszy wieczorowej dla studentów w kościele pod wezwaniem Św. Teresy od Dzieciątka Jezus i na Msze był zaproszony misjonarz z Zambii  , który 25 lat spędził w Afryce (z tego co pamiętam przynajmniej). Ma parafie w Lusace pod wezwaniem Trzech Męczenników Ugandyjskich (imion niestety nie pamiętam). Po Mszy było z Nim spotkanie, na którym opowiadał o Afryce, się znaczy głównie o Zambii  ... Ale ale co najlepsze okazało się, że zna Naszą Siostrę Józęfę  był tam w szpitalu i bardzo chwalił Siostrę 
Pewnie Go Siostra pamięta i zna - nazywa się Ks. Tadeusz Niedziela
|
ooo ja znam księdza Tadeusza. On juz od kilku lat nie pracuje w Zambii z powodów zdrowotnych, ale jeszce zdążyłam go poznac. Bardzo miły człowiek. Przenocował mnie kilka razy i dał wielki worek orzeszków ziemnych . Potem spotkaliśmy sie kilka razy w Polsce. A niedługo przyjeżdża 3 znajomych Salezjanów z Zambii. Juz sie umówiliśmy na piwko Namówiłabym ich na jakieś spotkanie z rodzicami adopcyjnymi,żeby poopowiadali o Zambii,ale myslę,że będą chcieli od tego odpocząć.
pozdrawiam Was wszystkich. Rzadko tu bywam i nie jestem na bieżąco,ale sercem zawsze z Wami
|
|
|