2008-04-20, 09:23
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
Witajcie.
To i ja się melduję z rana.
lea, minisia - napisałam to z przymróżeniem oka. No takie mam czasem poczucie chumoru. Nic nie poradzę. Śmiać mi się tu i już, a nie tłumaczyć się!! 
Najlepsze życzenia dla Wikusi i Krzysia !!
joannah - udanych wojaży.
Kancia - oczywiście że fotki będą !! A oto przepisy:
Zupka z buraczkiem
buraczek - 1 szt
kaszka kukurydziana - 1 do smaku
marchew - 2 szt
oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
pietruszka - 1 szt
pulpet z indyka - 1 szt
Warzywa obrać, pokroić w kostkę wrzucić do wrzącej wody z dodatkiem oliwy i gotować do miękkości. Zmiksować lub ugnieść widelcem. Dorzucić wcześniej ugotowanego pulpeta i krótko zagotować. Dodać kaszkę lub kleik do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przestudzić i podać dziecku.
Zupa jarzynowa z buraczkiem (piersią od 6 m-ca, butelką od 7 m-ca)
Skład: ½ marchwi (30g), ½ ziemniaka (20g), ½ pietruszki (20g), ½ buraka (20g), łyżeczka świeżego masła , 2 płaskie łyżeczki kleiku ryżowego, 120 ml wody uzupełnianej podczas gotowania.
Przepis: warzywa myjemy, obieramy, płuczemy i kroimy. Następnie wkładamy do wrzącej wody do ugotowania ok. 20 min. Po ugotowaniu warzywa przecieramy przez sitko , dodajemy kleik, mieszamy i doprowadzamy do gotowania. Następnie dodajemy masło i studzimy.
Jak dodasz mniej wody to będzie bardziej gęste. Kacpi też woli gęste jedzonko od wodnistego !!
Kacper w sobotę i w niedzielę rano jest super !! Wczoraj bawił się koło mnie w łózku przez 45 min tzn chodził po łóżku a ja leżałam sobie z zamkniętymi oczętami, a dzisiaj przez pół godz bawił się w łóżeczku, a ja mogłam jeszcze leżeć !! Kocham go za to, choć w nocy budzi się kilka razy jeszcze, ale znowu od tygodnia daję mu w nocy herbatkę i tym samym mleko je dwa razy, na noc i rano.
karo - biedna Nicolka, tyle już chorób ją spotkało i jeszcze to. Współczujemy i przeyłamy gorące uściski !!
|
|
|