Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Tabletki antykoncpecyjne AIDEE a trądzik
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-04-14, 15:09   #1
olenka240798
Przyczajenie

Unhappy

Tabletki antykoncpecyjne AIDEE a trądzik

Cześć dziewczyny! Zacznę od tego, że borykam się z silnym trądzikiem od 7 lat (sama mam 19). Od samego początku jestem pod opieka dermatologa. Straciłam już rachubę w tych wszystkich maściach, tabletkach, antybiotykach i ziołach. Począwszy od retynoidów (AXOTERT) który brałam 11 miesięcy skończywszy a tetracyklinie. Po axotrecie było super, naprawdę! znieknęły potężne torbiele w polików, twarz oczyściła się mimo, iż pierwsze miesiące były drogą przez katorgę.... bóle kręgosłupa, suche oczy, usta no dosłownie tragedia. Ale cieszyłam się z każdych efektów. Jednak zdrową skórą pocieszyłam się tylko rok. Po roku wszystko wróciło.. byłam załamana. Poszłam pierwszy raz do endokrynologa, dostalam spironol. Pomógł przez pierwsze sześć miesięcy, potem to samo.. ostatnio szacowałam, że na wizyty u lekarza, nowe tabletki, maści, kremy wydałam okolo 9000 zł. a dalej jestem w punkcie wyjścia. Zmieniłam endokrynologa i nowy przepisał mi antykoncepcję a mianowicie tabletki AIDEE. Biorę je już 13 dzień jednak jest jeszcze gorzej, na ulotce pisze, że jest to możliwe tylko czy ten okres minie i w końcu pojawią się jakieś efekty? Mam nerwy w strzępkach, nie mam już siły walczyć z tą okropną chorobą Może któraś z was także brała te tabletki i doznała jakiś efektów/spostrzeżeń?

Edytowane przez olenka240798
Czas edycji: 2017-04-14 o 15:11
olenka240798 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując