Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pytanie o KOSMETOLOGIĘ
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-09-19, 18:48   #38
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes
Dot.: Pytanie o KOSMETOLOGIĘ

Maripossa>> tak sie sklada ze wlasnie bylam w krakowie w szkole praktyki zaniesc, Juz na wszystko odpowiadam :
W ramach wpisowego dostałam cudowne ulotki i próbki jakiegos kremu. Fartuszek ? zapomnij... co do fartuszka są wymagania wiec nie kupuj go w ciemno bo moja pani z pracowni zyczy sobie fartuszki 2czesciowe spudnica i góra, białe, bez zadnych wzorków, no i absolutnie nie jednoczesciowe świrowanie jak dla mnie.
Ja pieniadze przelewam kontem, szkola ma konto w BPH ja tez naleze do tego banku wiec nie place prowizji, mam zlecenie stale i nawet nie musze o tym pamietac. Chyba mozna zaplacic za kilka miesiecy z góry.. ale chowaj sobie kwitki bo potem Ci indeksu nie wydadzą jak nie udowodnisz ze zapłaciłas heheh.Osobiscie tez mozesz. Rozpoczecie mialam na Nowej Hucie w jakiejs tam szkole muzycznej.Szkola nie ma zadnej auli i wyklady bedziecie mieli w jakims innym miejscu niz szkola, niewiem jak na dziennych, dla zaoczniakow wynajmuja jakies gimnazja na weekendy itd
Na pracowni bedziesz musiala zainwestowac w fartuszek, opaske i kilka tam pierdół higienicznych. To duzo nie kosztuje. ksiazki są zbedne, mozna wszystko kserowac. Kup sobie ksiazke do kosmetyki, nauka praktyczna, bo to sie przyda a reszte olałam. Jedna ambitna studentka za komplet ksiazek zaplacila chyba 1000 zł- fajnie co ??
Moje pierwsze zajęcia byly zaraz w dzien rozpoczecia, ogolna deorganizacja, i bardziej sie integrowalam z ludzmi niz słuchałam. Co do ubioru to Twoja indywidualna sprawa
A co do tego przebierania >> to na pracowni sie musisz przebrac do fartuszka dlatego mowilam ze facet sie chyba osobno przebierał a no i buty na pracownie tez muszą byc specjalne i białe.
Ag_nes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując