Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Świnki Morskie
Wątek: Świnki Morskie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-04-20, 17:17   #3926
motylek1007
Zakorzenienie

Dot.: Świnki Morskie

Cytat:
Napisane przez parafraza Pokaż wiadomość
sianko ma zawsze, lubi poskubać , przepada za mleczami, nawet marchwi tak nie lubi. no i niestety nie pije wody, mimo ze poidelko wisi, wnioskuje ze ma wystarczajaco dużo wody w pożywieniu, mam nadzieję ,że nie jest to brak orientacji (poidełko wisi tuz przy miseczce z ziarnami..).
jesli ma poidełko to wszystko oki, moze pic malutko i na razie jej wystarcza, jest jeszcze wystarszona wiec nie masz czym sie marwtic

Cytat:
masz śliczne świneczki (zyja jeszcze?)
chłopaki maja sie swietnie, zyja.
Maja 1,5roku i 11 miesiecy

Cytat:
kolega ma świnkę rozetkę i ona za uszkami ma mniej sierści, mocno sie drapie i ma jakby łupież (ten 'łupież' sie nie rusza,wiec chyba nie są to robale?), jakbyś mogla na ten temat cos napisać to dziękuje w jego imieniu. ma zamiar isc do weta.
to że swinka ma mniej siersci za uszami to normalne, ale łupiez juz nie, moze oznaczac grzybice lub swierzb (ale raczej grzybka).
Bez weta sie nie obejdzie, leczenie długie ale rokowania dobre.
Sama przez to przechodzilam, im szybciej pojdzie tym krótsze leczenie

Cytat:
nie chce jej Motylku pozbawiać tego tuneliku (myślisz ze spełnia funkcje domka? )
ale martwi mnie, że zdziczeje, bo chciałabym zeby w tunelu czula sie bezpiecznie, a jesli zaczne ja na chama wyciągać (najgorsze ze sie pazurkami przyczepia i nie da rady), to juz bedzie prawie przemoc :P
na pewno tunel to dla niej schoronienie, ale mozesz np zrobic jej poleczke nisko i bedzie tez dobrze
Moje jak mowilam maja norki z polaru gdzie maja miekko i cieplo i jedna uwielbia w nim lezec druga swinka na norce, wiec to wszystko indywidualne...jednak u Ciebie mysle ze sie jeszcze boi, czasu jej dac, oswajaj i bedzie dobrze

Swinka nie zdziczeje jesli sie z nia spedza czas.
Moze tunel czyms wylozysz lub sama zrobisz jej przytulna norke? np ze starej czapki

Cytat:
ona nie tęskni
skad wiesz? swinki to zwierzeta stadne i powinny byc trzymane min 2 tej samej plci oczywiscie, wtedy im sie nie nudzi i widac jak fajnie potrafia sie bawic.
Jesli w sklepie byla z innymi swinkami to na pewno teskni i zle jej samej bez swinkowego towarzystwa

Cytat:
reaguje tez na dźwięki (np. jak coś upada,albo na dźwięk smsa- mruczy rozdrażniona jakby 'wrrrr'')
tak to normalne to takie jakby hm...zdziwienie moje tez tak robia, kiedy niespodziewanie cos uslysza

Cytat:
ile Wasze swinki maja lat, albo ile miały jak odeszły? na co chorują najczęściej? na co zmarły?
pozdrawiam.
Gryzek - byl u mnie niecale 2 tygodnie ze sklepu....nie wiem dlaczego umarl, znalazlam go nieżywego 1 stycznia 1996 roku

Katzen - swinka wzieta od Pani która go trzyamal w szopie, byl niesamowicie dziki i dorosly, zyl u mnie 5 lat, nie wiem ile mial, ale umarl ze starosci, po prostu zasnal i sie nie obudzil

Mary - swinka ze szkoly, rowniez zyla u mnie az nie umarla i tez byla dorosla jak ja wzielam, byla u mnie 2-3 lata. Rowniez zasnela i sie nie obudzila

teraz mam 2 chlopakow pisalam wyzej ile miala

Moje swinki (i królik) na nic nie chorowaly, wyjątek stanowil Bibi który mial grzyba

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora