Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Beauty Blender i zamienniki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-04-17, 20:55   #77
martaakow
Zakorzenienie

Dot.: Beauty Blender i zamienniki

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Beauty Blender Micro Mini to moja pierwsza gąbka, potrzebuję i używam jej tylko do nakładania produktów pod oczy.

Pierwszy egzemplarz trzymał mi się do pół roku, pierwsze ślady rozpadu zaczęły się pokazywać dopiero gdzieś po 3 miesiącach i potem z czasem się pogłębiały. Używałam jej codziennie, codziennie też myłam, z reguły mydłem w płynie lub szamponem. Druga sztuka z opakowania za chwilę przestanie się w ogóle nadawać do użycia, a mam ją dopiero 2 miesiące. Tę z kolei czyściłam głównie mydłem w kostce, bo o wiele lepiej usuwało korektor.
Nie wiem, czy sposób mycia ma tu jakieś duże znaczenie, czy mam po prostu pecha.
Czy ktoś z Was tutaj w ogóle używa środków do czyszczenia polecanych przez producenta tzn mydła w kostce lub płynu marki Beauty Blender?

Byłam pewna, że kupię kolejny dwupak, ale nie mam za bardzo ochoty płacić tyle kasy za coś co być może znowu się po 2 miesiącach zepsuje.
Zastanawiam się więc nad małymi Real Techniques lub Ebelin. Nanshy odpada, bo mają tylko duża gąbkę.
Ponieważ dużą część moich zakupów kosmetycznych robię na azjatyckim rynku, to zastanawiam się też nad tego typu kanciastymi gąbkami, tutaj akurat Etude House KLIK.
Beauty Blendera nigdy nie miałam. Używam Real Techniques. Myję zawsze mydłem w kostce, bo mi najwygodniej i dobrze się domywa.
Pierwszą gąbkę miałam przez 4 miesiące i właściwie mogłam używać dłużej (tylko jedna malutka dziurka mi się zrobiła, na nic nie wpływała), ale że miałam już kupioną kolejną, to wymieniłam ze względów higienicznych, bo myślałam, że już się może nazbierał w niej podkład. Z ciekawości rozcięłam i była czyściutka. Teraz mam kolejną i spokojnie będę używać dłużej, jeśli się nie zepsuje.
Więc albo miałaś pecha, albo Beauty Blendery są zrobione z jakiegoś bardziej "wrażliwego" materiału.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując