Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie wrześniowe 2017
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-04-18, 10:35   #3111
maluchna30
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2017

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się, że jutro mamy II prenatalne Zobaczę co ta mała wyprawia mi w brzuchu i zobaczymy czy łożysko idzie w górę - inny lekarz, ale na pewno powie czy jest nadal nisko czy jest lepiej. A po badaniach umówiłam się z koleżanką ze studiów, tyle czasu się już nie widziałyśmy czuję, że będzie maczek
Daj znać po badaniach. 3mam kciuki oczywiście.

Cytat:
Napisane przez NaamaH6669 Pokaż wiadomość
Dziewczyny od jutra w Lidlu ubrania ciążowe i ciuszki dla maluchów. Ja bardzo lubię ciuszki dla dzieci z Lidla bo są dobre gatunkowo i na długo wystarczają (nie wiem czemu ale tak jest, podobnie z ubrankami z hm)

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dzięki za info. Właśnie się obkupiłam. Wygrałam walkę z innymi ciężarówkami, a było ich sporo, jak w Wigilię po karpia.

Cytat:
Napisane przez ostatni_dzien_lata Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, teściowa powiedziała to samo, siostra, szwagierka i jej facet też. I doskonale wiem że macie wszyscy rację ale ciężko mi jeszcze przestawić myślenie.

Dzięki a wiesz, że z tym pisaniem to trafiłaś w sedno? Bardzo lubię pisać, przychodzi mi to zwykle lekko (zwłaszcza wtedy kiedy pisać nie muszę a chcę - tak było głownie z wypracowaniami w szkole ), nawet parę razy startowałam w konkursach. Kiedyś pisałam pamiętnik i tam mogłam się literacko wyżyć może powinnam do tego wrócić...

A co myślicie o Karmi? Wczoraj pozwoliłam sobie wypić jedno (zastraszające tempo - jedno "piwo" przez 6 godzin gościny ) a potem zerknęłam, że nie jest całkowicie bezalkoholowe bo ma napisane "zawartość alkoholu poniżej 0,5%". Swoją drogą piłam je pierwszy raz i jak dla mnie jest pyszne. Moja koleżanka położna jak z nią niedawno rozmawiałam na temat takich piw poniżej 0,5% mówiła, żeby nie popadać w paranoję bo taki sam efekt potrafią dać niektóre kefiry czy choćby winogrona, które potrafią przy naszym spowolnionym trawieniu zacząć fermentować zalegając w jelitach i też produkować alkohol.
Co do świątecznego jedzenia to powiem wam, że ja kulinarnie jestem w siódmym niebie całe święta mogę przeżyć na sałatce jarzynowej, jajkach faszerowanych i niewielkich ilościach wędliny. Uwielbiam takie jedzenie Pochwalę się, że ciasta wyszły mi koncertowo w tym roku - jeszcze nigdy nie zrobiłam tak pysznego i mięciutkiego miodownika! Tylko pracy trochę ze dużo, co przepłaciłam sporym bólem pleców i brzucha. A mały, odkąd poczułam jego ruchy w czwartek to urządza sobie regularne ćwiczenia. Tak się czasem wierci że czuję go w całym brzuchu. Nawet mąż się raz załapał na kopniaka - mimo swoich spracowanych i twardych dłoni poczuł przez brzuch puknięcie To dopiero 19 tydzień, strach pomyśleć co będzie potem! Poligon wojskowy w brzuchu jak nic
Nie piję w ogóle piwa, które ma powyżej 0,0 %, nawet karmi, chociaż ochotę mam wielką. Piję natomiast Warkę Readler o%.

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny.Pojechalismy jednak.Lekarz odrazu powiedzial ze zobaczy jak szyjka.Ma 32mm powiedzial ze nie jest jwszcze zle jesli chodzi o długość ale ze bardzo bardzo szczelnie trzyma i nie ma bata żeby puścila za wcześnie.Brzuch macal mowi ze miekki.Dzidzia żyje.A co do tego co czulam to mowil ze byc może dziecko tak poczułam a byc moze tez od zaparc bo pytal czy mam.Ogolnie bardzo sie uspokoiłam😊 Marta Ty brzucha nic nie masz.Blond śliczny.A moj jest jeszcze wiekszy mimo ze pól kg przytylam.
I dobrze, że pojechałaś. Przynajmniej się uspokoiłaś. Ja zawsze bałam się, że będą patrzyli na mnie jak na histeryczkę, a teraz mam w nosie. Jak czuję, że coś nie tak, to jadę i mam gdzieś ich krzywe spojrzenia, chociaż póki co takowych nie zaznałam. ;-)

A oto moje lidlowskie zdobycze (staniki do karmienia są świetne, rozmiar wzięłam taki jaki miałam w końcówce poprzedniej ciąży) i brzucholek w 20 tc. Jak patrzę na Wasze brzuchy to jestem przerażona, że mój już taki duży. W ogóle cała się duża robię. I dupsko, i uda, plecy, ramiona. Ach, w pierwszej ciąży było to samo.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20170418_11_01_22_Pro.jpg (48,8 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20170418_10_50_06_Pro.jpg (126,7 KB, 60 załadowań)