Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wypadanie włosów a tabletki antykoncepcyjne
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-01-05, 14:45   #11
monikaszy
Przyczajenie

Re: do p. Agi Z. - wypadanie włosów a tabletki antykoncepcyjne

w poszukiwaniu recepty na wypadanie wlosow znalazla stary watek z czerwca 2002, gdzie mowisz Agnieszko, odstwienie tabletek antykoncepcyjnych bywa przyczyna wypadania wlosow. stwierdzialm, ze u mnie przyczyna musi byc odstwienie tabletek. czy w takim wypadku siegnac po preparaty w aptece, szampon, odzywki, pantonen, piloxidile etc czy tez udac sie do lekarza, a jesli tak to ginekolog, dermatolog czy endokrynolog? monika
Agnieszka Zembrzycka napisał(a):
> Witaj Annmi [img]icons/icon7.gif[/img] Bardzo się ciesze, że podobał Ci sie artykul. [img]icons/icon35.gif[/img] A odnosnie preparatów to oprócz wymienionego przez Evoonya moge polecić Ci H-Pantoten i skrzyp polny. I wydaje mi się, po licznych postach, że własnie ten drugi jest najskuteczniejszy tylko wymaga systematyczności. No i na efekty będziesz musiala troszeczkę poczekać.
>
> A tak na marginesie. To nie wydaje mi się, żeby te tabletki , które bierzesz już tyle lat i dobrze je tolerowałaś do tej pory były przyczyna wypadania włosów. Może zauważylas ten objaw po odstawieniu tabletek? To sie zdarza częściej. Ale najlepiej skonsultuj to ze swoim ginekologiem.
>
> Serdecznie pozdrawiam [img]icons/icon40.gif[/img] AgaZ
monikaszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując