2005-09-19, 19:28
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie pojemnosci kupujecie?
Dałabym głowę że taki wątek już u nas był, ale wyszukiwarka nic nie wypluwa 
Właśnie przyjrzałam się flakonikom jakie są w moim posiadaniu i jednak najwięcej mam flakonów 50 ml, ale 30 dzielnie je gonią... Moją ulubioną pojemnością jest 30 ml - od czasu jak kolekcja mi się powiększa, najchętniej kupuję 30ml właśnie. Nie jest to ilość przytłaczająca - akurat starczy na moje potrzeby. Jeśli zapach mi się naprawdę podoba, to kupuję 50 bo różnica w cenie niewielka. Nie lubię setek i kupuję stosunkowo rzadko - najczęściej wtedy gdy ulubiony zapach jest wycofywany/limitowany - dlatego kupiłam setkę starej Manii, Organzy Indecence czy Celine Oriental Summer (oczywiście mają znaczny ubytek )) czasem też zapach, który mi się podoba, dostępny jest tylko w takiej pojemności (np. Opium Fleur de Shanghai). Bardzo lubię pojemności 15 ml - takie torebkowe, mam takie Eau De Soir, Eternity i Sun Moon Stars, różne Hermesy.
Bardzo lubię miniaturki - mam ich w tej chwili około 30 sztuk - jestem trochę kolekcjonerką, choć moje miniaturki na bieżąco zużywam - lubię małą ilość zapachu kiedy coś mi się podoba, ale nie na tyle żeby od razu wyrzucać spore pieniądze na normalny flakon miniaturki są dobre by poznać dany zapach, ja tez lubię nosić w torebce i się dopachniać w ciągu dnia ostatnio kupiłam trochę miniaturek zapachów, które są ciężko albo wcale niedostępne - Blue R. Laurena, Tempore Donna Laury Biagiotti.
|
|
|