Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - PROGRAMOWANIE kursy i szkolenia internetowe
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-18, 15:29   #12
Zmorycerz
Przyczajenie

Dot.: PROGRAMOWANIE kursy i szkolenia internetowe

Cytat:
Napisane przez AlicjaAl Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, też się zastanawiam nad nauką programowania. Skończyłam anglistykę i myślę o tym, żeby się przekwalifikować. Czy któraś z Was robiła już kurs programowania online? Szczerze mówiąc trochę się boję, bo jestem humanistką. Ale podobno programować każdy może. Co myślicie?
Tak jak Ty, też skończyłam anglistykę (i germanistykę), jestem typową humanistką, dla której przedmioty związane z matematyką zawsze stanowiły duże wyzwanie ale jeśli chodzi o tworzenie stron internetowych, przejście kursu okazało się nie takie trudne. Przerobiłam najbardziej podstawowy kurs HTML na Codecademy i część kursu tworzenia stron zamieszczonego na Khan Academy. W sumie HTML i CSS to nie programowanie w pełnym tego słowa znaczeniu, ale wydaje mi się, że jeśli wcześniej nie miało się do czynienia z taką dziedziną, łatwiej jest zacząć od tworzenia stron niż "właściwego" programowania. W każdym razie, można przyzwyczaić się przez to do bardziej "ścisłego" sposobu myślenia, przydatnego w programowaniu. No i zawsze można zrobić sobie własną stronę, reklamującą np. korepetycje czy tłumaczenia

Zajmuję się tłumaczeniami, no i w sumie od ukończenia tego kursu na Codecademy nie miałam okazji wykorzystywać zdobytych informacji w praktyce, trochę się obawiam, że zapomnę, albo już zapomniałam, wszystko, co poznałam na tym kursie Co byście mi poradziły? jak nie dopuścić do tego, aby ta wiedza przepadła?
Zmorycerz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując