Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - "Skromny ślub kościelny"
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-04-18, 20:19   #7
mmagduszka
Rozeznanie

Dot.: "Skromny ślub kościelny"

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
tak, tak o ominięcie tych obrządków mi chodzi tak też planujemy zrobić, po prostu spotkać się pod kościołem. Nigdzie w pobliżu nie mamy tak małego kościółka, a nawet jeśli to znowu logistyka - tutaj wszyscy jesteśmy na miejscu
A powiedz mi po ślubie mieliście jakieś przyjęcie, obiad?
U nas logistycznie też nie było idealnie, bo kilku osobom musieliśmy zapewnić nocleg w hotelu. Na szczęście przy tak niewielkiej liczbie gości nie był to duży koszt Ale jeżeli najwygodniej będzie Wam zorganizować ślub w większym kościele, to myślę że nie będzie to absolutnie żaden problem. Jeśli zamierzacie dekorować kościół, to może pomyślcie o dekoracji jedynie części ławek - żeby goście wiedzieli gdzie mają usiąść i nie rozproszyli się po kościele A o takie rzeczy jak odpowiadanie księdzu i pieśni naprawdę się nie przejmuj

My mieliśmy przyjęcie. Trwało ok 7-8h, mieliśmy obiad, 2 gorące kolacje, zimną płytę, słodki stół, tort i tak dalej - jedzenia i alkoholu jak na weselichu klasycznym za 100 osób Tylko DJ ani zespołu nie było. Puściliśmy muzykę z płyt i nawet trochę potańczyliśmy. Może bez szaleństw, ale jak ktoś miał ochotę mógł się pobujać a i my z mężem byliśmy kilka razy "na parkiecie"