Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Praca magisterska - dyskusja
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-04-21, 19:26   #877
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Praca magisterska - dyskusja

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Takie niuanse jak: przypisy na dole strony lub na końcu przy bibliografii, ciągła numeracja przypisów od początku pracy do jej końca lub rozpoczynanie numeracji od nowa z rozpoczęciem nowego rozdziału, stosowanie "op. cit." i pełnego tytułu danej książki w pierwszym bądź trzecim bądź piątym rozdziale jest kwestią umowną (zależy to najczęściej od widzi mi się promotora ). Czyli ,Samba, robisz przypisy dobrze

TŻ pisał pracę pt. "Terror w III Rzeszy w latach 1933-38 na podstawie wybranych tytułów prasy polskiej". Zatem jego celem było przedstawienie w jaki sposób polscy dziennikarze tamtego okresu postrzegali i interpretowali lub "nie widzieli" wydarzeń jakie miały miejsce w hitlerowskich Niemczech tamtego okresu.
Co do poglądów oraz wniosków to sam je tworzył i przedstawiał (w granicach zdrowego rozsądku). Oczywiście posiłkował się w znacznej mierze pracami naukowymi traktującymi o Hitlerze, III Rzeszy i temu podobne, ponieważ tylko w takich pracach można było znaleźć informacje np. o strukturze formacji SS.
Czy wniósł coś innowacyjnego? To on sam nie wie Według niego tematyka związana z hitlerowską swastyką została w maksymalny sposób wyczerpana, i raczej nic już nowego, teoretycznie, nie wypłynie. Nie mam pojęcia jaki jest temat Twojej pracy magisterskiej - jednak jeśli mam to być przedstawiona historia języka chorwackiego to też nic innowacyjnego nie będzie. Historia to taka dziedzina, którą się tylko odtwarza Chyba, że jesteś pierwszą lub jedną z pierwszych osób piszących tylko i wyłącznie historii języka chorwackiego w języku polskim albo jako pierwsza osoba tworzysz pracę pt "Historia języka chorwackiego", poza tym nie wiem z jakich źródeł korzystasz a to właśnie one w dużej mierze determinują innowacyjność pracy bądź jej brak.

Jak to fajnie robić za sekretarkę TŻ mówił, ja pisałam

Tak ode mnie: JA też nie mam zbyt innowacyjnej pracy, w pierwszych rozdziałach zbieram wszystkie teoretyczne informacje na temat modeli mutacji - publikacje są tylko w języku angielskim więc muszę je przetłumaczyć, a następnie jak to dzisiaj promotor powiedział "popiszemy się znajomością prostej statystyki " Ciekawe czy będzie taka prosta, bo jeszcze się do tego nie zabrałam
nooo widzisz Teraz mozesz zostac sekretarka Masz juz praktyke Dzieki serdeczne za odpowiedz No wlasnie moj temat to tez jest opisany ze wszystkich stron Także raczej nic nowego nie wymyslę, a nawet jakbym wymyslila swoja teorie na ten temat to nie wiem czy moi wykladowcy byliby tacy zadowoleni Pisze o dążeniach strony chorwackiej do stworzenia wspolnego języka serbsko-chorwackiego i nastepnie o okresie istnienia tego języka, a także o czynikach ktore doprowadzily do jego rozpadu i o wspolczesnych tendencjach w jezykoznawstwie chorwackim temat jest juz dosc dobrze opracowany i tone w morzu artykulow Takze tworze jakies swoje wnioski, ale bez przesady no a babka sobie ostatnio wymyslila ze aby praca byla innowacyjna to powinnam opisac zasady wspolczesnej ortografii i gramatyki po pierwsze slownik ortograficzny juz jest, zagadnienie tez jest niezle opracowane, a po drugie moim zdaniem przepisanie slownika ortograficznego innowacyjne nie jest i w ogole nie wiem co to ma do tematu mojej pracy ale niech jej bedzie Dzieki jeszcze raz

Ciesze sie ze nie musze poprawiac przypisow heheh
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując