Takie niuanse jak: przypisy na dole strony lub na końcu przy bibliografii, ciągła numeracja przypisów od początku pracy do jej końca lub rozpoczynanie numeracji od nowa z rozpoczęciem nowego rozdziału, stosowanie "op. cit." i pełnego tytułu danej książki w pierwszym bądź trzecim bądź piątym rozdziale jest kwestią umowną (zależy to najczęściej od widzi mi się promotora

). Czyli ,Samba, robisz przypisy dobrze
TŻ pisał pracę pt. "Terror w III Rzeszy w latach 1933-38 na podstawie wybranych tytułów prasy polskiej". Zatem jego celem było przedstawienie w jaki sposób polscy dziennikarze tamtego okresu postrzegali i interpretowali lub "nie widzieli" wydarzeń jakie miały miejsce w hitlerowskich Niemczech tamtego okresu.
Co do poglądów oraz wniosków to sam je tworzył i przedstawiał (w granicach zdrowego rozsądku). Oczywiście posiłkował się w znacznej mierze pracami naukowymi traktującymi o Hitlerze, III Rzeszy i temu podobne, ponieważ tylko w takich pracach można było znaleźć informacje np. o strukturze formacji SS.
Czy wniósł coś innowacyjnego? To on sam nie wie

Według niego tematyka związana z hitlerowską swastyką została w maksymalny sposób wyczerpana, i raczej nic już nowego, teoretycznie, nie wypłynie. Nie mam pojęcia jaki jest temat Twojej pracy magisterskiej - jednak jeśli mam to być przedstawiona historia języka chorwackiego to też nic innowacyjnego nie będzie. Historia to taka dziedzina, którą się tylko odtwarza

Chyba, że jesteś pierwszą lub jedną z pierwszych osób piszących tylko i wyłącznie historii języka chorwackiego w języku polskim albo jako pierwsza osoba tworzysz pracę pt "Historia języka chorwackiego", poza tym nie wiem z jakich źródeł korzystasz a to właśnie one w dużej mierze determinują innowacyjność pracy bądź jej brak.
Jak to fajnie robić za sekretarkę

TŻ mówił, ja pisałam
Tak ode mnie: JA też nie mam zbyt innowacyjnej pracy, w pierwszych rozdziałach zbieram wszystkie teoretyczne informacje na temat modeli mutacji - publikacje są tylko w języku angielskim więc muszę je przetłumaczyć, a następnie jak to dzisiaj promotor powiedział "popiszemy się znajomością prostej statystyki "

Ciekawe czy będzie taka prosta, bo jeszcze się do tego nie zabrałam