Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Siłownia po odchudzaniu
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-09-20, 10:12   #3
kalija
Zadomowienie

Dot.: Siłownia po odchudzaniu

Zapisałam się na siłownię, ale w sumie dokłądnie nie wiem jak wykonywać ćwiczenia
Zea a nie masz możliwości zapisać się na siłownie gdzie jest instruktor?! Trener powinien rozpisać Ci program i nadzorować jego wykonywanie. Jeśli wcześniej nie miałaś kontaktu z siłownią, na własąną rękę możesz sobie zrobić krzywde albo po prostu nie uzyskać żadnych fajnych efektów. Twój trening powinien iść do poprawki..

I jak powinnam sie rozgrzewać, słyszałam, że należy wykluczyć aeroby? Rozumiem że wówczas rozgrzewka 15-minutowa na stepie jest niewskazana?
Możesz się rozgrzać na stepie, bieżni czy na innej maszynie aerobowej, z tym że wystarczy Ci 5 minutek a potem już robisz program Na koniec obowiązkowo rozciąganie.

Błagam niech mi ktoś wytłumaczy jak dziecku, jakie ćwiczenia powinnam ćwiczyć i czy dobrze robię?
pomyślimy jak nie znajdziesz siłowni z instruktorem..

I jeszcze jedno...czy siłownię mogłabym zastąpić ćwiczeniami w domu? Czy mozna w ogóle ćwiczyc siłowo bez urzadzeń w warunkach domowych?? (mam tylko hantelki, ale to na klatkę)
Możesz ćwiczyć w domu, hantelki nie są tylko na klatkę z tym, że jest o wiele, wiele trudniej. Wymaga więcej determinacji i samozaparcia.

Gratuluje, 50kg to ogromny sukces
i pozdrawiam cieplutko
kalija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując