Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ambitne wizażanki część 6
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-04-27, 19:34   #2125
Undercia
Imperatorowa Undi I

Dot.: Ambitne wizażanki część 6

Cytat:
Napisane przez zielona_nadzieja Pokaż wiadomość
Powiedz to jutro mojej pani promotor

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Ok, załatwione

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Rany, robię listę zakupów i mieszają mi się polskie litery i bukwy za dużo tego ruskiego

Cytat:
Napisane przez daydreaming_ Pokaż wiadomość
To... są jakieś metody? Oglądam seriale po angielsku, na studiach wciąż mam angielski, ale biznesowy. Oprócz tego czasami włączam sobie jakieś słuchanki i na tej podstawie rozwiązuję ćwiczenia, ale muszę się zabrać za to na poważnie i skupić przede wszystkim na słownictwie. Mój problem polega na tym, że rozumiem co się do mnie mówi, a jak przychodzi do odpowiedzi to zapominam języka w gębie. Wiem jakiego czasu powinnam użyć, jak sformułować zdanie itp. Brakuje mi jednego słowa, zacinam się i koniec. Nie umiem z tego wybrnąć. I muszę popracować nad stresem, bo przez to, że się stresuję zapominam bardzo podstawowego słownictwa

A coś o mnie. Studiuję dwa ekonomiczne kierunki, jestem w trakcie pisania pracy magisterskiej. W czasie wolnym jeżdżę na rowerze, pływam, kręcę hula hop (chociaż ostatnio rzadko).
Tak jak Nadziejka mówi, trzeba naokoło no i akurat z własnego doświadczenia język mówiony jest mniej sztywny i nie trzeba się aż tak błędami przejmować, zawsze się jakoś dogada

"In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on" - R.Frost
Undercia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując