Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mariposa Nail - opinie o produktach
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-04-23, 22:16   #3
...:::oblabobla:::...
Zakorzenienie

Dot.: Mariposa Nail - opinie o produktach

Dostałam następujące produkty:
Żel jednofazowy różowy przezroczysty
Primer
Celaner
UV Cleanser
Oliwka
Pierwsze, co mi się spodobało wizualnie, to opakowania Śliczne są.
Żel:
Testowałam pod każdym możliwym względem, nie odmówiłam sobie również tego, co robię z każdym nowym żelem jaki kupuję. Mieszam go we wszystkich możliwych kierunkach, żeby go maksymalnie zapowietrzyć. Dzięki temu od razu wiedziałam, że się całkiem dobrze sam odpowietrza i dobrze się poziomuje Ma optymalną konsystencję, przez co dobrze się nakłada i jeszcze lepiej rozprowadza. Nie rozlewa się na skórki (wiadomo, że niektóre żele samoistnie spływają na skórki- a ten do nich nie należy ) Ma dobrą przyczepność do naturalnego paznokcia, nie traci połysku. Bardzo mi przypadła do gustu jego konsystencja pod względem gęstości. Uwielbiam budować krzywą C "w powietrzu" (jak żel się ciągnie to można taką niteczką kapiącego żelu z pędzelka bardzo fajnie zbudować wszystkie krzywizny) Ten żel na prawdę fajnie się ciągnie
Nazywa się Jednofazowy żel różowy, ale na paznokciu jest bezbarwny, może minimalnie zaróżowiony, tak więc do wtapiania się nadaje
Jest łatwy w opracowaniu

Ps. Gdyby ktoś dysponował fotkami, jak inne żelki wychodzą na paznokciach to bardzo bym prosiła o pokazanie ich. Konkretnie mi chodzi o róż so frencha

Primer:
Mały i baaardzo wydajny. Faktycznie mniej śmierdzi niż analogiczne produkty innych firm Jedyne co bym w nim zmieniła, to pędzelek. Jest zdecydowanie za duży jak dla mnie Szybko i dobrze się rozpływa po płytce i ma krótki czas schnięcia.

Celaner
Ma poręczną buteleczkę z atomizerem. Dobrze się rozpyla ma świetny atomizer (niektóre atomizery zamiast rozpylać mgiełkę, leją jedną stróżką)
Bardzo dobrze odtłuszcza, także pod malowanie

UV Cleanser
Ma prześliczny malinowy(malinowo-różany?) zapach(mogłabym wąchać godzinami ) Równiejż j/w świetny atomizer. Bardzo dobrze usuwa warstwę dyspersyną.

Oliwka
Maleńka i bardzo poręczna. Idealna do torebki
Ma troszkę za twardy pędzelek, ale nie utrudnia to aplikacji.
Oliwka nie jest zbyt tłusta (wielki + za to, bo nie lubię bardzo tłustych oliwek), super się wchłania i świetnie nawilża i natłuszcza Zapachu nie wyczułam (możliwe, że pachnie bardzo delikatnie- nie jestem w stanie stwierdzić bo mam potworny katar )

Chciałam bardzo podziękować za możliwość wypróbowania ich
Jestem z nich baaaardzo zadowolona i mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości zamówię sobie inne żelki z tej firmy
Wizualnie wszystkie produkty są świetnie zaprojektowane, pod względem opakowań. Pięknie wyglądają i równie pięknie pachną (zwłaszcza cleanser UV ) co jest bardzo ważne z punktu widzenia klientki Z puntku widzenia stylistki, produtky są trwałe, wydajne, łatwe w aplikacji i opracowaniu. Jak najbardziej POLECAM zwłaszcza dla początkujących. Nie ma żadnych problemów z żelkami

Razem z produktami do testów, otrzymałam również próbeczki kremów (super są) ulotki, cenniki itd.
Jeżeli chodzi o ceny, nie należą do najtańszych. Cenowo można je porównać z produktami z wyższych półek, ale powiem szczerze - cena adekwatna do jakości
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1_dcd492d1c160.jpg (29,4 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1_652a0935f311.jpg (16,7 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1_ec7cf2f01701.jpg (17,4 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1_53f9e2355a6c.jpg (26,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1_2c0c2e0c4a0f.jpg (25,3 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez ...:::oblabobla:::...
Czas edycji: 2008-04-24 o 13:12
...:::oblabobla:::... jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując