2008-04-24, 17:15
|
|
Wtajemniczenie
|
The Bathing Beauty Too Faced summer 2008 :-)
Cześć dziewczyny
Na prośbę Surykatki wykonałam makijaż cieniami Too Faced Quickie Chronicles o nazwie The Bathing Beauty...
Narazie wkleję zdjęcia makijażu...później wszystko opiszę i wkleję zdjęcia kosmetyków, teraz muszę wyjść....
Chciałabym również zaznaczyć ,że cienie jako jedyne nie spowodowały ,że piekła mnie powieka, czyli powinny być dobre dla wrażliwców
-----------------------------------------------------------------------------
Edit: Już jestem a więc....
Kosmetyki ,których użyłam do wykonania makijażu:
- paleta Too Faced Quickie Chronicles w wersji The Bathing Beauty.
- czarna mini maskara Clinique high definition lashes (genialne wydłuża! i fajnie rozdziela rzęsy) + wyczesanie szczoteczką Max Factor Masterpiece.
- podkład Revlon Softflex dla cery normalnej i mieszanej, kolor 180 Sand Beige + podkład w kompakcie Dianne Brill Fresh Water Pearl w kolorze Sweet Water Pearl 06
- eyeliner Sephora long lasting eye liner, w kolorze matowego brązu 02 brun. brown
- korektor pod oczy Max Factor Mastertouch w kolorze fair
- puder transparentny Chanel Cristtaline
- dwa cienie Artdeco nr 27 i 372
-------------------------------------------------------------
Makijaż wykonałam następująco:
1. Nałożyłam podkład Revlon wklepując go palcami w twarz, następnie nałożyłam niewielką ilość podkładu w kompakcie Dianne Brill za pomocą gąbeczki.
2. Nałożyłam cień brązowy/beżowy z palety Too Faced na całą ruchomą powiekę
3.Pod łuki brwiowe nałożyłam pędzelkiem mieszankę cieni Artdeco nr 27 i nr 372
4. Wyczesałam brwi szczoteczką od tuszu MF Masterpiece
5.Nakreśliłam kreskę linerem Sephora wzdłuż górnej linii rzęs, a potem poprawiłam ją pędzelkiem MAC
6.Na dolną powiekę nałożyłam dwa cienie z palety Too Faced niebieski i różowy.
7.Mocno wytuszowałam rzęsy maskarą Clinique ,zarówno te dolne jak i górne, po czym wyczesałam je szczoteczką MF Masterpiece.
8. Lekko opruszyłam twarz pudrem Chanel za pomocą pędzla Sephora, tym samym pędzlem nałożyłam róż do policzków z palety Too Faced.
9.Pomalowałam usta szminkami z palety Too Faced, zaszalałam i zmieszałam wszystkie
10.Nałożyłam cieniutką warstwę korektora MF pod oczy.
To wszystko
Mam nadzieję ,że pomimo nieskomplikowania spodoba się
Edytowane przez Nevada87
Czas edycji: 2008-04-24 o 18:59
|
|
|